Ingrediente
● 1 conserva de fasole rosii(400g) |
● 1 gogosar rosu |
● 1 ardei gras galben |
● 1 ardei gras portocaliu |
● 1 ardei gras verde |
● 1 ceapa mijlocie |
● 2 linguri otet de mere BIO |
● sare |
● 30 ml ulei de masline |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
30min

PORȚII
6 portii
Ardeii grasi sunt considerati vedetele sezonului, care alaturi de ardeiul capia, ardeiul iute si gogosarul, reprezinta unele dintre cele mai sanatoase legume de care dispunem in luna septembrie. Cea mai buna forma sub care ii putem consuma este cea cruda, in salate sau sub forma de suc proaspat. Dar virtutile lor curative continua si dupa ce ii muram sau ii coacem pe plita. Iata de ce nu trebuie sa ratam cura cu ardei în luna septembrie, perioada in care aceasta leguma e mai viguroasa si mai gustoasa ca oricind. Reteta pe care vreau sa va o prezint este o salata aperitiv rapida, extrem de savuroasa, e o salata specifica sezonul de toamna, deci mai avem timp ca sa-i putem rasfata pe cei dragi, fie pe cei de-ai casei, sau pe prieteni. Cum procedam?
Mai intai vom spala toate legumele, le vom scoate semintele, apoi le vom usca cu prosoape de hartie. Ceapa dupa ce a fost curatata si spalata o vom taia solzi de peste dar nu prea gros. La fel vom proceda si cu ardeii si gogosarul, ii vom taia fasii subtiri, dar nu prea lungi. Daca aveti fasole rosii uscate le veti fierbe cu putina sare, iar dupa ce au fiert bine le veti lasa intr-o strecuratoare pana se va scurge tot lichidul. Daca folositi fasole conservate, le scurgeti de apa si le puneti intr-un vas incapator. Dupa ce vom taia toate legumele le vom pune in vasul cu fasole, la care vom adauga, otetul, uleiul de masline si sare dupa gustul fiecaruia. Amestecam bine si in final am obtinut o salata delicioasa sanatoasa, pe care o putem servi ca un aperitiv sau chiar garnitura pentru o fripturica.
Va doresc : Pofta buna!
Specific: Iordania Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Salata de fasole rosii cu legume" nu uita sa ii faci un review.
Mai intai vom spala toate legumele, le vom scoate semintele, apoi le vom usca cu prosoape de hartie. Ceapa dupa ce a fost curatata si spalata o vom taia solzi de peste dar nu prea gros. La fel vom proceda si cu ardeii si gogosarul, ii vom taia fasii subtiri, dar nu prea lungi. Daca aveti fasole rosii uscate le veti fierbe cu putina sare, iar dupa ce au fiert bine le veti lasa intr-o strecuratoare pana se va scurge tot lichidul. Daca folositi fasole conservate, le scurgeti de apa si le puneti intr-un vas incapator. Dupa ce vom taia toate legumele le vom pune in vasul cu fasole, la care vom adauga, otetul, uleiul de masline si sare dupa gustul fiecaruia. Amestecam bine si in final am obtinut o salata delicioasa sanatoasa, pe care o putem servi ca un aperitiv sau chiar garnitura pentru o fripturica.
Va doresc : Pofta buna!
Specific: Iordania Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Salata de fasole rosii cu legume" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Mancare de praz cu limba si masline
Bulgur cu midii, caracatita si ceapa verde
Bulgur cu ciuperci si porumb marinat
Rigatoni cu pui, ciuperci si legume – One Pot Pasta
Scoici, surimi si peste in sos de vin
Taci si-nghite
Placinte cu branza sarata
Tarta aperitiv cu rosii, feta si rucola
Mancare de conopida
Cele mai noi discutii de pe forum
-
slabit, slabit si iar slabit
Cure de slabire / Autor: ramonici
-
Scoici, surimi si peste in sos de vin
Usor de gatit / Autor: panacris
-
Rigatoni cu pui, ciuperci si legume – One Pot Pasta
Retete preferate / Autor: panacris
-
Bulgur cu ciuperci si porumb marinat
Sanatate - diete si regimuri alimentare / Autor: panacris
-
Bulgur cu midii, caracatita si ceapa verde
Sanatate - diete si regimuri alimentare / Autor: panacris
-
Mancare de praz cu limba si masline
Usor de gatit / Autor: madi_marin