Ingrediente
● 1 pachet foi de placinta, 400 g |
● ulei, pentru uns foile |
● Crema de iaurt: |
● 8 oua |
● 200 g zahar |
● 1 kg iaurt |
● esenta de portocale / rom / vanilie, dupa preferinta |
● Sirop de zahar ars: |
● 180 g zahar |
● 400 ml apa |
Mod de preparare
Lasati foile de placinta la dezghetat.
Crema de iaurt:
Bateti bine ouale cu zaharul, iaurtul si aromele preferate. Lasati in asteptare.
Tapetati o tava cu hartie de copt (26 x 38 cm).
Asezati 1/3 din numarul de foi de placinta in tava, unse fiecare cu ulei.
Turnati ½ din crema de iaurt si asezati deasupra, cu grija, inca 1/3 din foile de placinta, unse si ele cu ulei.
Turnati restul de amestec cu iaurt si acoperiti cu restul de foi de placinta, unse fiecare cu ulei.
Dati la cuptorul preincalzit, pentru cca 30-40 min, la 180 grade sau pana ce foile devin rumene si crema de iaurt este inchegata.
Scoateti prajitura din cuptor, lasati-o 5-7 min sa se racoreasca, apoi portionati-o in tava.
Sirop de zahar ars:
Intr-un vas, caramelizati zaharul la foc mic, pana are culoarea coniacului.
Adaugati apa si lasati pe foc cat sa se topeasca caramelul, apoi inca cateva clocote bune.
Turnati uniform si cate putin din siropul fierbinte peste prajitura, lasand ca acesta sa fie absorbit, apoi turnati din nou, pana ce puneti tot siropul.
Pe masura ce siropul se absoarbe in foi acestea se umfla, iar cele de deasupra se incretesc.
Serviti portionata dupa ce se raceste complet.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura Insiropata cu Foi de Placinta si Crema de Iaurt" nu uita sa ii faci un review.
Crema de iaurt:
Bateti bine ouale cu zaharul, iaurtul si aromele preferate. Lasati in asteptare.
Tapetati o tava cu hartie de copt (26 x 38 cm).
Asezati 1/3 din numarul de foi de placinta in tava, unse fiecare cu ulei.
Turnati ½ din crema de iaurt si asezati deasupra, cu grija, inca 1/3 din foile de placinta, unse si ele cu ulei.
Turnati restul de amestec cu iaurt si acoperiti cu restul de foi de placinta, unse fiecare cu ulei.
Dati la cuptorul preincalzit, pentru cca 30-40 min, la 180 grade sau pana ce foile devin rumene si crema de iaurt este inchegata.
Scoateti prajitura din cuptor, lasati-o 5-7 min sa se racoreasca, apoi portionati-o in tava.
Sirop de zahar ars:
Intr-un vas, caramelizati zaharul la foc mic, pana are culoarea coniacului.
Adaugati apa si lasati pe foc cat sa se topeasca caramelul, apoi inca cateva clocote bune.
Turnati uniform si cate putin din siropul fierbinte peste prajitura, lasand ca acesta sa fie absorbit, apoi turnati din nou, pana ce puneti tot siropul.
Pe masura ce siropul se absoarbe in foi acestea se umfla, iar cele de deasupra se incretesc.
Serviti portionata dupa ce se raceste complet.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura Insiropata cu Foi de Placinta si Crema de Iaurt" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
Aparat de vidat alimente FFS005X-01, vidare uscata/umeda, functie pulse
- 165 lei
1099.99 lei
934.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Tortellini cu spanac in sos de rosii cu oua ochiuri
Osso bucco milanez
Oua posate in sos de rosii cu ardei copt si chiftelute
Bulete de branza si cartofi
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Cornuri cu carnati
Placinta cu branza si gris
Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata
Tort aperitiv cu dovleac, crema de branza si mazare
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Rata pe varza acra
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: andraconstantinescu
-
Ciorba dreasa cu oua si perisoare din legume
Concurs - Reteta Lunii / Autor: anisoara67
-
Ciorba de fasole in bol de paine
Concurs - Reteta Lunii / Autor: anisoara67
-
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: andraconstantinescu
-
Prajitura cu branza si blat de cacao razuit (Rudy)
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: andraconstantinescu
-
Prajitura saseasca cu branza si stafide
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: andraconstantinescu