Ingrediente
● Pentru aluat: |
● 200 grame făină integrală |
● 300 grame făină albă |
● 300 ml lapte călduț |
● 25 grame de drojdie |
● 1 linguriță sare |
● 1/2 linguriță zahăr |
● 1 ou |
● 50 ml ulei |
● Pentru umplutura: |
● 130 grame brânză de burduf |
● 125 grame brânză camembert |
● 3 cepe verzi |
● 2 fire de usturoi verde |
● o lingura dulceață de ardei iute |
● sare, piper, după gust |
● 1/2 legătură de marar |
● Pentru uns deasupra: |
● 1 galbenus |
● 1 lingura de lapte |
● semințe |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
01h

PORȚII
5 portii
Mai întâi, ne apucăm de aluat:
Făina se cerne într-un castron.
În laptele călduț, se dizolvă zahărul și drojdia, se adaugă 2 linguri de făină și se lasa 10 minute la dospit, până face spumă.
După ce maiaua a dospit, o turnam peste făină, împreună cu sarea, oul, uleiul, frământăm un aluat nu foarte vârtos pe care îl punem la dospit circa 45 de minute, până își dublează volumul.
Între timp pregătim umplutura:
Tocam ceapa și usturoiul verde mărunt.
Le calim intr-o lingura ulei 10 minute, până se înmoaie.
Separat, tocam mărunt branzeturile și le frământăm la robot, până se uniformizeaza compoziția. Adăugăm verdeturile, mararul tocat, dulceața de ardei iute, sare și piper, după gust.
Frământam bine compoziția rezultată.
După ce a dospit aluatul , îl împărțim în trei bucăți pe care le întindem pe rând, cu sucitorul în foi dreptunghiulare, decupam cercuri cu o formă rotundă , pe care le crestam ușor cu un cuțit de patru ori, formând patru laturi aproximativ egale și lăsând mijlocul neatins, precum în poze. Crestaturile vor fi cat de cât paralele, cât mai drepte. În mijlocul cercurilor, așezăm compoziția de brânză, cam o linguriță cu vârf, și unim laturile opuse ale fiecarui cerc în jurul ei, cât mai strâns, să nu se desfacă, apoi celelalte două laturi, ca să ne rezulte un trandafir.
Trandafirii rezultați se ung cu gălbenuș de ou și se presară cu semințe.
Se coc în cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, cca. 30 de minute.
Unii mi s-au desfăcut, însă, chiar și așa, sunt foarte gustosi, pufosi, savurosi.
Se pot consuma atât calzi, cât și reci, însă cei mai buni sunt trandafirii fierbinți, proaspăt scoși din cuptor!
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Trandafiri sarati cu camembert si verdeturi de primavara" nu uita sa ii faci un review.
Făina se cerne într-un castron.
În laptele călduț, se dizolvă zahărul și drojdia, se adaugă 2 linguri de făină și se lasa 10 minute la dospit, până face spumă.
După ce maiaua a dospit, o turnam peste făină, împreună cu sarea, oul, uleiul, frământăm un aluat nu foarte vârtos pe care îl punem la dospit circa 45 de minute, până își dublează volumul.
Între timp pregătim umplutura:
Tocam ceapa și usturoiul verde mărunt.
Le calim intr-o lingura ulei 10 minute, până se înmoaie.
Separat, tocam mărunt branzeturile și le frământăm la robot, până se uniformizeaza compoziția. Adăugăm verdeturile, mararul tocat, dulceața de ardei iute, sare și piper, după gust.
Frământam bine compoziția rezultată.
După ce a dospit aluatul , îl împărțim în trei bucăți pe care le întindem pe rând, cu sucitorul în foi dreptunghiulare, decupam cercuri cu o formă rotundă , pe care le crestam ușor cu un cuțit de patru ori, formând patru laturi aproximativ egale și lăsând mijlocul neatins, precum în poze. Crestaturile vor fi cat de cât paralele, cât mai drepte. În mijlocul cercurilor, așezăm compoziția de brânză, cam o linguriță cu vârf, și unim laturile opuse ale fiecarui cerc în jurul ei, cât mai strâns, să nu se desfacă, apoi celelalte două laturi, ca să ne rezulte un trandafir.
Trandafirii rezultați se ung cu gălbenuș de ou și se presară cu semințe.
Se coc în cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, cca. 30 de minute.
Unii mi s-au desfăcut, însă, chiar și așa, sunt foarte gustosi, pufosi, savurosi.
Se pot consuma atât calzi, cât și reci, însă cei mai buni sunt trandafirii fierbinți, proaspăt scoși din cuptor!
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Trandafiri sarati cu camembert si verdeturi de primavara" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany