Ingrediente
● 500 g faina |
● 1 plic drojdie uscata |
● 120 ml lapte + 50 ml |
● 100 g zahar |
● 50 g unt sau margarina |
● 2 oua |
● 1 plic zahar vanilat + esenta vanilie |
● coaja de lamaie |
● sare |
● Umplutura: |
● 350 g branza de vaci |
● sare |
● 2-3 oua |
● 60 g zahar sau dupa gust |
● esenta vanilie |
● esenta portocala |
● 1 galbenus de ou pentru uns |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
30min

GĂTIRE
50min

PORȚII
10 portii
Drojdia o dizolvam in 50 ml lapte caldut, 1 lingura de zahar si 2 de faina si o lasam 10 min la dospit. Punem faina cu un praf de sare intr-un bol, facem un locas in mijloc si punem drojdia, peste am pus laptele caldut in care am topit zaharul, apoi ouale , coaja de lamaie esenta de vanilie si zaharul vanilat, am amestecat totul bine pana am omogenizat toate ingredientele; la final, punem untul topit si caldut pe care l-am turnat putin cate putin, pana am obtinut un aluat elastic fara sa se mai lipeasca de maini.
Lasam la dospit in loc caldut, pana isi dubleaza volumul.
Umplutura: Branza o amestecam cu putina sare, ouale, zaharul si esenta de vanilie si portocala. Impartim aluatul in 2 si intindem fiecare parte pe masa infainata in foi subtiri de cativa mm, pe care le taiem in patrate medii (depinde cat de mari le doriti), iar in mijlocul fiecarui patrat, punem cate o lingura de umplutura strangem fiecare colt pentru a le lipi.
Punem placintelele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le ungem pe fiecare cu galbenusul de ou si le dam la cuptor pana se rumenesc usor. Sunt foarte bune alaturi de o cana cu lapte! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Placinte Poale-n brau" nu uita sa ii faci un review.
Lasam la dospit in loc caldut, pana isi dubleaza volumul.
Umplutura: Branza o amestecam cu putina sare, ouale, zaharul si esenta de vanilie si portocala. Impartim aluatul in 2 si intindem fiecare parte pe masa infainata in foi subtiri de cativa mm, pe care le taiem in patrate medii (depinde cat de mari le doriti), iar in mijlocul fiecarui patrat, punem cate o lingura de umplutura strangem fiecare colt pentru a le lipi.
Punem placintelele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le ungem pe fiecare cu galbenusul de ou si le dam la cuptor pana se rumenesc usor. Sunt foarte bune alaturi de o cana cu lapte! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Placinte Poale-n brau" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany