Placinta rustica cu mac si branza

Postat pe: 21-02-2018
(0)

Ingrediente

pentru aluat:
150 ml lapte
3 linguri zahar brut
1 praf de sare
4 linguri ulei de masline
1 ou batut ca pt omleta
370-400 gr faina alba
1 lingurita drojdie proaspata sfaramitata
pt umplutura cu mac:
150 gr mac
3-4 linguri zahar brut
300-320 ml lapte
2 albusuri 1 praf de sare
pentru umplutura de branza:
650-700 gr branza dulce de vaci
120 gr zahar brut
3 oua
1 lingura gris
pentru deasupra:
1 galbenus
2 linguri lapte
1-2 linguri zahar brut
optional:
zahar pudra vanilat

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Timp gatire

GĂTIRE

01h
Numar portii

PORȚII

12 portii
Pentru aluat: l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Va rezulta un aluat ca cel de cozonac. Impartim aluatul in doua, intindem cu sucitorul o foiae de aluat direct pe hartie de copt, ii dam o forma rotunda de marimea tavei in care va fi coapta placinta. Lasam aluatul intins 10 minute la loc caldut.
Pentru umplutura de mac: maruntim macul la masina de macinat cafea. Eu folosesc o masina veche de macinat cafeaua care nu are alta intrebuintare decat in a face zahar pudra... Punem laptele, zaharul si macul maruntit intr-o craticioara cu fund dublu. Lasam pe foc sa fiarba aproximativ 5-7 minute, pana compozitia se ingroasa. Atentie, sa amestecati sa nu se prinda de fundul vasului, iar daca compozitia este prea groasa mai adaugati lapte. Separat, se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se incorporeaza spuma de albusuri cu macul fiert si racit. Se rastoarna compozitia peste blatul din tava.

Pentru crema de branza: in bolul robotului de bucatarie punem toate ingredientele si lasam robotul sa-si faca treaba pana ingredientele sunt bine amestecate, iar branza bine zdrobita. Va rezulta o crema fina de branza. Punem compozitia de branza peste cea de mac.

Cealalta jumatate de aluat, o intindem cu sucitorul la fel ca si pe prima si o punem peste crema de branza. Avem grija ca foaia sa fie putin mai mare pentru a putea baga marginile putin in interior. Ungem placinta pe deasupra cu galbenus amestecat cu lapte si presaram putin zahar brut pe deasupra. Dam placinta la cuptorul incins la 150-160 grade pentru 50-60 minute. Lasam sa se raceasca, portionam si servim. Sa va fie de folos!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Placinta rustica cu mac si branza" nu uita sa ii faci un review.

Observatii

1. eu am folosit o tava mare, de pizza, pentru aceasta placinta
2. Atentie cum coaceti placinta!! focul trebuie sa fie mic, sa dam posibilitatea sa se coaca si in interior, iar foile sa nu se arda, avand in vedere ca sunt destul de subtiri...

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 48 %
269.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Placinta rustica cu mac si branza