Ingrediente

Pentru blatul de pizza:
500 de grame făină albă plus extra
1 linguriță sare
1/2 linguriță de drojdie uscată
400 de ml apă călduță
Ulei de măsline
Pentru topping:
piure de dovleac
1 vanata
1 roșie
1 ardei roșu kapia
1 ceapă roșie
sos pesto
câteva felii de șuncă de porc
cașcaval de capră
sare, piper, ulei de măsline
Pentru piure de dovleac:
250 de grame dovleac copt
smantana grasă fermentata
sare, piper, fulgi de chilli, ghimbir proaspăt ras, nucsoara , ulei de măsline

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

02h:20min
Timp gatire

GĂTIRE

01h
Numar portii

PORȚII

2 portii
Ideea acestui preparat cred că e una originală și se datorează dovleacului care mi-a mai rămas prin frigider, pe care nu puteam să îl las să se irosească. Așa a rezultat acest " deliciu de toamnă" , pe care l-am savurat într-o seară caldă de septembrie!
Mai întâi pregătim aluatul pentru pizza, amestecăm făina cu sarea, apoi cu drojdia dizolvată în apă, frământăm manual un aluat neted, elastic, puțin moale, nu prea lipicios, adăugând încă puțină făină și ulei de măsline.
Îl lăsăm la dospit, cca. 2 ore.
Între timp, pasam ingredientele pentru piureul de dovleac.
Vanata, ceapa, le curatam, le feliem rondele și le asezonam, apoi le prajim pe rând în puțin ulei de măsline, până se înmoaie.
Roșia o feliem rondele, apoi jumătăți, ardeiul și sunca julien.
Cascavalul îl razuim.
Când aluatul a dospit, îl împărțim în două, întindem cu mâna două pizza pe care punem piure de dovleac, cașcaval, restul ingredientelor, le asezonam, adăugând puțin ulei de măsline, sos pesto din loc în loc, și le coacem cate 30 de minute pe fiecare, la 200 de grade Celsius.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Pizza Deliciul Toamnei" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Straightener 24mm

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

Dryer 2000W grey

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Pizza Deliciul Toamnei