Pizza Calzone cu spanac si cas

Postat pe: 02-05-2018
(0)

Ingrediente

Pentru aluat:
400 de grame făină albă
100 de grame gris fin
1 linguriță sare
1 linguriță zahăr
1 pachet drojdie uscată/7 grame
2 linguri ulei de măsline
325 de ml apă călduță
Pentru umplutura:
200 de grame spanac tocat
1 ardei capia tocat cuburi
200 de grame caș razuit
Sare, piper
Verdeturi la alegere
3 căței usturoi pisati
ulei de măsline
Pentru topping:
1 ou
Semințe variate

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

01h:40min
Timp gatire

GĂTIRE

35min
Numar portii

PORȚII

6 portii
Ca să încerc și eu omniprezentul aluat al lui Jamie Oliver, am pregătit această rețetă, cu umplutura proprie, și trebuie să recunosc că a ieșit un " calzone" foarte gustos, numai bun pentru un "mic dejun " sau oricând ...
Într-un castron se pune drojdia, sarea , zahărul, apa și uleiul, se amestecă și se lasă deoparte 5 minute.
În alt recipient se cerne făina, se adaugă compoziția lichida anterioară și se frământă un aluat neted.
Se lasă o oră la dospit.
Între timp, se pregătește umplutura : sotam în puțin ulei de măsline toate ingredientele până se înmoaie puțin , cca. 8 minute, se adaugă casul ras și se lasă deoparte.
După ce aluatul a dospit, se întinde sub forma unui cerc, se așază umplutura până la jumătatea lui și se împachetează în două, sigilandu-se rustic capetele.
Se lasă încă 25 de minute la dospit.
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
Ungem calzonele cu ou bătut, presaram semințe și îl coacem cca. 35 de minute.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Pizza Calzone cu spanac si cas" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Pizza Calzone cu spanac si cas