Ingrediente
● 1 kg faina de grau |
● 3 oua, 2 oua de pus in aluat si 1 pentru uns |
● 100 gr unt |
● 500 ml lapte dulce |
● 1 cub de drojdie |
● 1 praf de sare |
● 4 linguri de zahar |
● 1 esenta de portocale |
● nuca macinata |
● 5o ml ulei |
● 100 gr miere de albine |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
20min

GĂTIRE
20min

PORȚII
8 portii
Se pune faina de grau intr-un vas, peste faina se aduga ouale, drojdia stinsa in lapte dulce caldut ca apa de vara, impreuna cu sarea si zaharul, esenta si untul topit la temperatura camerei si se framanta un aluat suficient de tare, apoi se aduga ulei putin cate putin si se continua framantarea pana cand aluatul se dezlipeste usor de pe vas. Se face semnul crucii, se pune peste vas un prosop si se lasa sa creasca pana cand isi tripleaza volumul.
Se rup bucati mici din aluat si se fac vergele pe masa de lucru, doua cate doua si se impletesc in doua, se unesc la capete, se rasucesc apoi in forma de cifra 8 si se asaza in tava in care s-a pus hartie de copt. Se ung cu ou batut spuma si se dau la cuptor la foc potrivit pentru circa 20-25 minute. Cand sunt rumeniti, se scot, se ung cu miere de albine si se stropesc din abundenta cu nuca macinata.
Sa aveti pofta, dragilor!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Mucenici- moldoveneasca" nu uita sa ii faci un review.Recomandari pentru tine si casa ta
pana la 12 rate
Comentarii
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany