Ingrediente
● 400 ml lapte cald |
● 50 g drojdie proaspata sau 20 g drojdie uscata |
● 1 lingurita sare |
● 1 lingurita zahar |
● 250 g unt la temperatura camerei |
● 4 oua |
● 700 g faina |
● 350-400 g branza telemea |
● susan |
● mac |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
01h:30min

GĂTIRE
02h

PORȚII
20 portii
Punem laptele cald intr-un castron, adaugam drojdia si amestecam bine. Apoi adaugam sarea, zaharul, 2 oua si untul moale. Punem faina si incepem sa framantam aluatul, pana obtinem un aluat moale, dar nelipicios. Il lasam in castron, acoperit cu un prosop, la dospit 30 de minute. Cat creste aluatul, pregatim umplutura de branza - avem mult de muncit aici :P, doar sfaramam branza telemea in bucatele mici, sau o dam prin razatoare mai mare. Scoatem aluatul din castron pe masa presarata cu faina si il taiem in 2, apoi, fiecare bucata in 4 bucati egale. Eu am lucrat intai cu o bucata de aluat, iar pe cealalta am mai lasat-o sa stea acoperita. Fiecare din cele 8 bucati mari, o taiem in 3-4 bucatele mai mici, formam bilute din ele si le lasam 10 minute sa se odihneasca pe masa. Dupa ce trec cele 10 minute, luam cate o biluta de aluat si o aplatizam bine cu mainile, insistand mai mult pe margini. Punem 1 lingura de branza in mijloc. Lipim bine marginile si aducem colturile spre mijloc. Incercam sa facem margini mai subtiri, nu foarte groase. Dupa ce aducem colturile spre mijloc, incercam sa dam o forma rotunda placintei. Acum intoarcem placinta cu marginile in jos si vom avea iar o bila, umpluta cu branza. Iar o aplatizam bine cu mainile, incercand sa o facem cat mai rotunda. Taiem placinta in 4 bucati egale, fara a taia pana in mijloc. Apoi taiem fiecare din cele 4 felii in altele 2 egale, rezultand petalele unei margarete. Asezam atent placinta in tava tapetata cu hartie de copt, folosind o spatula. Mie mi-au iesit 32 de margarete pe care le-am copt in 4 transe. Lasam sa mai creasca 10 minute in tava, inainte sa le punem la cuptor. Le ungem cu ou batut. Presaram in mijloc susan si mac sau chia :P. Le coacem la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, timp de 25 de minute sau pana se rumenesc frumos. Lasam sa se raceasca macar 15-20 de minute inainte de servire. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Margarete cu branza" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany