Invartita moldoveneasca cu branza

Postat pe: 22-02-2018
(0)

Ingrediente

Aluat:
1 kg faina
2 oua
1 plic drojdie uscata
400 ml lapte cald
1/2 lingurita sare
Umplutura:
1 kg branza proaspata de vaci
1/2 lingurita sare
3 linguri zahar (dupa gust)
coaja rasa de lamaie
3 oua+ 3 galbenusuri pentru uns

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Timp gatire

GĂTIRE

02h:30min
Numar portii

PORȚII

6 portii
Pentru aluat, se pun in masina de paine mai intai laptele si ouale batute, apoi faina, sare, drojdie; se alege programul de framantare, iar dupa ce s-a terminat programul, se rastoarna aluatul intr-un vas uns cu ulei, se acopera si se lasa la crescut.
Intr-un castron se amesteca branza cu sare, zahar, ouale batute, coaja de lamaie, apoi se lasa deoparte.
Aluatul dupa ce a crescut, se rupe bucati egale, se intind foi subtiri pe masa unsa cu putin ulei, se pun 2-3 linguri umplutura, se ruleaza, apoi se pune intr-un vas rotund uns cu ulei; vasul poate fi si o cratita cu pereti inalti pentru ca la cuptor va creste.
Urmatorul rulou facut, se pune in continuarea primului, iar dupa ce s-a acoperit suprafata, urmatoarele rulouri se pun deasupra.
Se unge placinta cu galbenusurile desfacute cu o lingura cu lapte si la cuptor va sta 45-50min la foc mic.
Dupa ce s-a racit putin, se trece cu un cutit de jur imprejur, apoi se rastoarna pe un platou, se pudreaza cu zahar, se taie si se serveste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Invartita moldoveneasca cu branza" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 21 %
239.99 lei
189.99 lei

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Invartita moldoveneasca cu branza