Ingrediente
● Pentru aluatul dulce: |
● 125 ml lapte călduț |
● Coaja de la 1/2 lămâie bio |
● 45 de grame zahăr |
● 250 de grame făină albă și extra |
● Un praf de sare |
● 30 de grame unt topit |
● 1/2 pachet drojdie( de 25 de grame) |
● Esența de vanilie |
● 1 ou |
● 1 linguriță zahăr |
● Pentru umplutura dulce: |
● 250 de grame brânză de vaci slabă( sau grasă, după preferinta), scursă de zer |
● Zahăr vanilat și zahăr tos după gust |
● Coaja de la 1/2 lămâie bio |
● 40 de grame stafide aurii hidratate în puțin rom |
● 1 ou |
● Pentru aluatul sărat: |
● 250 de grame făină albă și extra |
● 1/2 pachet drojdie |
● 1 linguriță sare |
● 125 de ml lapte călduț |
● 30 de grame unt topit |
● 1 ou |
● 1 linguriță zahăr |
● Cca. 80 de grame gorgonzola |
● Pentru uns: |
● 1 gălbenuș |
● Puțin lapte |
● Pentru topping: |
● Semințe de susan |
● Pentru umplutura sărată: |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
01h:35min

GĂTIRE
50min

PORȚII
6 portii
Ideea acestor branzoici mai puțin dulci, mi-a fost inspirată de ultimele sărbători importante ale iernii și de dorința de a mai renunța la cantitatea cam mare de glucide acumulată pe parcursul Crăciunului și a Anului Nou. Am preferat să fac și niște branzoici sarate , din același motiv...
Pentru cele două aluaturi avem nevoie de două recipiente separate pentru fiecare etapa a prepararii lor.
Mai întâi amestecăm drojdia cu laptele călduț, câte o linguriță zahăr, puțină făină, o lăsăm la dospit câte 15 minute, în două vase separate.
Ulterior, adăugăm drojdia în cele două recipiente în care am pregătit făina, împreună cu restul ingredientelor.
Frământăm separat aluaturile, le lăsăm la dospit câte o oră.
Între timp, pregătim umpluturile.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Când au dospit, le întindem separat cu sucitorul, decupam patrate cu o formă sau cu cuțitul, așezăm câte o linguriță de umplutura diferită în mijlocul lor, unim capetele opuse ca să formăm branzoicile.
Le lăsăm încă puțin la dospit, cca. 20 de minute, apoi le ungem cu galbenus, le presaram cu susan și le coacem cca. 50 de minute la 180 de grade Celsius în cuptorul preincalzit.
Poftă bună și un An Nou Fericit tuturor!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Branzoici dulci si sarate" nu uita sa ii faci un review.
Pentru cele două aluaturi avem nevoie de două recipiente separate pentru fiecare etapa a prepararii lor.
Mai întâi amestecăm drojdia cu laptele călduț, câte o linguriță zahăr, puțină făină, o lăsăm la dospit câte 15 minute, în două vase separate.
Ulterior, adăugăm drojdia în cele două recipiente în care am pregătit făina, împreună cu restul ingredientelor.
Frământăm separat aluaturile, le lăsăm la dospit câte o oră.
Între timp, pregătim umpluturile.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Când au dospit, le întindem separat cu sucitorul, decupam patrate cu o formă sau cu cuțitul, așezăm câte o linguriță de umplutura diferită în mijlocul lor, unim capetele opuse ca să formăm branzoicile.
Le lăsăm încă puțin la dospit, cca. 20 de minute, apoi le ungem cu galbenus, le presaram cu susan și le coacem cca. 50 de minute la 180 de grade Celsius în cuptorul preincalzit.
Poftă bună și un An Nou Fericit tuturor!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Branzoici dulci si sarate" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany