Ingrediente

Pentru aluatul dulce:
125 ml lapte călduț
Coaja de la 1/2 lămâie bio
45 de grame zahăr
250 de grame făină albă și extra
Un praf de sare
30 de grame unt topit
1/2 pachet drojdie( de 25 de grame)
Esența de vanilie
1 ou
1 linguriță zahăr
Pentru umplutura dulce:
250 de grame brânză de vaci slabă( sau grasă, după preferinta), scursă de zer
Zahăr vanilat și zahăr tos după gust
Coaja de la 1/2 lămâie bio
40 de grame stafide aurii hidratate în puțin rom
1 ou
Pentru aluatul sărat:
250 de grame făină albă și extra
1/2 pachet drojdie
1 linguriță sare
125 de ml lapte călduț
30 de grame unt topit
1 ou
1 linguriță zahăr
Cca. 80 de grame gorgonzola
Pentru uns:
1 gălbenuș
Puțin lapte
Pentru topping:
Semințe de susan
Pentru umplutura sărată:

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

01h:35min
Timp gatire

GĂTIRE

50min
Numar portii

PORȚII

6 portii
Ideea acestor branzoici mai puțin dulci, mi-a fost inspirată de ultimele sărbători importante ale iernii și de dorința de a mai renunța la cantitatea cam mare de glucide acumulată pe parcursul Crăciunului și a Anului Nou. Am preferat să fac și niște branzoici sarate , din același motiv...
Pentru cele două aluaturi avem nevoie de două recipiente separate pentru fiecare etapa a prepararii lor.
Mai întâi amestecăm drojdia cu laptele călduț, câte o linguriță zahăr, puțină făină, o lăsăm la dospit câte 15 minute, în două vase separate.
Ulterior, adăugăm drojdia în cele două recipiente în care am pregătit făina, împreună cu restul ingredientelor.
Frământăm separat aluaturile, le lăsăm la dospit câte o oră.
Între timp, pregătim umpluturile.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Când au dospit, le întindem separat cu sucitorul, decupam patrate cu o formă sau cu cuțitul, așezăm câte o linguriță de umplutura diferită în mijlocul lor, unim capetele opuse ca să formăm branzoicile.
Le lăsăm încă puțin la dospit, cca. 20 de minute, apoi le ungem cu galbenus, le presaram cu susan și le coacem cca. 50 de minute la 180 de grade Celsius în cuptorul preincalzit.
Poftă bună și un An Nou Fericit tuturor!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Branzoici dulci si sarate" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Branzoici dulci si sarate