Ingrediente
● 400 g Spaghetti Negre cu Cerneala de Sepie |
● 2 linguri de Ulei de Cocos |
● 2 catei de usturoi tocati |
● 1 lingurita de paprika |
● 450 g creveti decorticati |
● 1 canita suc de lamaie |
● 2 lingurite de ghimbir tocat |
● 100 ml lapte de cocos |
● coaja de lamaie |
● sare |
● piper |
● rosii cherry pentru decor |
● patrunjel verde |
● germeni de ceapa rosie pentru decor |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
30min

PORȚII
2 portii
Punem spaghetele intr-o cratita cu apa sarata si fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. Se spala crevetii, se scurg si se sterg cu prosoape de hartie. Se combina intr-un castron mare crevetii cu sare, suc de lamaie si usturoi tocat. Se amesteca bine si se lasa la marinat minim 30 de minute.
Intre timp, incingem 2 linguri de ulei de cocos intr-o tigaie si gatim ghimbirul, usturoiul si paprika pana cand acestea devin moi, dar sa nu fie colorate prea tare. Apoi, adaugam laptele de cocos si coaja de lamaie, condimentam cu sare si piper si lasam sa fiarba pana ce compozitia se reduce la o treime. Se scot crevetii din marinada, se scurg si se adauga in tigaie; se gatesc, amestecand, circa 3 minute, sau pana se fac rozalii la culoare. Scurgem spaghetele de apa, le asezam pe o farfurie intinsa, iar in mijloc, asezam crevetii cu sos de cocos.
Decoram cu germeni de ceapa rosie, rosii cherry si patrunjel verde tocat si adaugam o lingura de ulei de cocos pentru a oferi un aspect lucios preparatului.
Recomandari pentru tine si casa ta
pana la 12 rate
Comentarii
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany