Ingrediente
● 2 radacini de taro |
● 1 lingura de ulei |
● 1 lingura cu seminte de mustar |
● 1 catel de usturoi |
● 1/2 lingurita chimen macinat (al meu era de Malta) |
● 1 lingurita de turmeric/ curcuma |
● 1 praf de piper |
● 1 lingurita de boia dulce (adaugati si putina paprika daca vreti) |
● 1/2 lingurita coriandru macinat |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
50min
Radacina de taro spalata bine o punem la fiert (eu am fiert-o la aburi dupa ce am taiat-o in bucati mari, ca sa mearga mai repede). Se poate fierbe si in apa intreaga. Cind furculita sau cutitul intra in radacina cu usurinta e deja coapta/fiarta. Nu fierbeti mai mult caci devine sfarimicioasa, fainoasa.
Curatati de coaja radacinile fierte.
Intr-o tigaie fara ulei puneti semintele de mustar si incalziti pina cind semintele incep "sa sara" putin in tigaie. Adaugati lingura de ulei, usturoiul taiat in bucati mari si restul condimentelor, amestecati si stingeti focul.
Turnati uleiul cu condimente peste bucatile de taro, amestecati sa se coloreze pe toate partile si le asezati pe tava cu hirtie de copt, puneti in cuptorul gata incalzit la maxim si lasati sa se rumeneasca.
In loc sa il coaceti in cuptor poate fi rumenit in uleiul cu condimente si in wok la foc mediu.
Taro sau colocasia esculenta, dar se mai numeste si ureche de elefant, arbi sau eddoe ...
http://en.wikipedia.org/wiki/Taro
Dupa mine cred ca si numele de cartof paros i se potrivea. e toxic cind e crud, se consuma numai fiert sau copt. Cum e prezent in multe bucatarii traditiionale din lumea larga se gasesc retete la orice pas pe internet. Eu am ales o reteta indiana din regiunea Tamil. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Taro (Radacini) la Cuptor" nu uita sa ii faci un review.
Curatati de coaja radacinile fierte.
Intr-o tigaie fara ulei puneti semintele de mustar si incalziti pina cind semintele incep "sa sara" putin in tigaie. Adaugati lingura de ulei, usturoiul taiat in bucati mari si restul condimentelor, amestecati si stingeti focul.
Turnati uleiul cu condimente peste bucatile de taro, amestecati sa se coloreze pe toate partile si le asezati pe tava cu hirtie de copt, puneti in cuptorul gata incalzit la maxim si lasati sa se rumeneasca.
In loc sa il coaceti in cuptor poate fi rumenit in uleiul cu condimente si in wok la foc mediu.
Taro sau colocasia esculenta, dar se mai numeste si ureche de elefant, arbi sau eddoe ...
http://en.wikipedia.org/wiki/Taro
Dupa mine cred ca si numele de cartof paros i se potrivea. e toxic cind e crud, se consuma numai fiert sau copt. Cum e prezent in multe bucatarii traditiionale din lumea larga se gasesc retete la orice pas pe internet. Eu am ales o reteta indiana din regiunea Tamil. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Taro (Radacini) la Cuptor" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
Set pentru Smoothie si Inghetata, SICS-B6000 pentru gama B6000 si B3500
- 46 %
369.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany