Ingrediente
● 2 litri apa |
● 1,5kg cartofi albi |
● 500g ardei (rosu si verde/galben) |
● 2 cepe |
● 3 tije de telina |
● 1 dovlecel |
● 2 rosii |
● 5 morcovi |
● 2 linguri ulei de masline |
● 2 linguri ulei de floarea-soarelui |
● 2 linguri pasta de tomate |
● 1 foaie de dafin |
● frunze de telina |
● frunze de patrunjel |
● sare |
● piper |
● boia dulce |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
2h:30min
Ardeii se spala, se invelesc in folie de aluminiu si se coc in cuptor. Daca vreti, puteti folosi si ardei cruzi. Copti se scot din folie si se lasa la racit.
Apoi se curata, se spala si se taie ceapa, morcovii, tijele de telina, dovlecelul si cartofii. Fiecare leguma se pune separat, dupa ce e taiata.
Se pune o oala la foc cu lingurile de ulei de masline si lingurile de ulei de floarea-soarelui, iar cand uleiul incepe sa sfaraie se pune ceapa si se lasa la foc mic sa se caleasca. Pana ceapa devine sticloasa, se curata de piele, se spala si se taie ardeii. Cand ceapa prinde o culoare cat de cat transparenta, se pun peste ea ardeii taiati si se lasa la calit impreuna pentru cca. 5 minute.
Dupa cele 5 minute se pun si morcovii si tijele de telina, se amesteca bine si se lasa la calit pentru inca cca. 5 minute.
Cand s-au scurs si urmatoarele 5 minute, se adauga 500ml apa, sare, piper, boia si foaia de dafin si se lasa la fiert totul. Se adauga, cate 500ml de apa de fiecare data.
Pe cand se adauga apa pentru a treia oara, se pun si zucchinele/dovlecelul.
Cartofii se pun la fiert, separat, asadar se fierb de jumatate, apoi se scurg de apa si se lasa deoparte.
Rosiile se oparesc in apa clocotita, apoi se curata de pielita si se lasa la racit. Rosiile reci se taie cuburi.
Cand zucchinele/dovlecelul, sunt patrunse aproape complet, se adauga cartofii. Se mai adauga cei 500ml de apa ramasi, rosiile taiate, se potriveste de sare si piper si se mai lasa totul la fiert pana cand cartofii sunt perfect patrunsi.
Inainte de a opri focul, se adauga frunzele taiate si pasta de tomate.
Gulasul e perfect caldut si merge tare bine cu castraveti murati.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Gulas Fara Carne" nu uita sa ii faci un review.
Apoi se curata, se spala si se taie ceapa, morcovii, tijele de telina, dovlecelul si cartofii. Fiecare leguma se pune separat, dupa ce e taiata.
Se pune o oala la foc cu lingurile de ulei de masline si lingurile de ulei de floarea-soarelui, iar cand uleiul incepe sa sfaraie se pune ceapa si se lasa la foc mic sa se caleasca. Pana ceapa devine sticloasa, se curata de piele, se spala si se taie ardeii. Cand ceapa prinde o culoare cat de cat transparenta, se pun peste ea ardeii taiati si se lasa la calit impreuna pentru cca. 5 minute.
Dupa cele 5 minute se pun si morcovii si tijele de telina, se amesteca bine si se lasa la calit pentru inca cca. 5 minute.
Cand s-au scurs si urmatoarele 5 minute, se adauga 500ml apa, sare, piper, boia si foaia de dafin si se lasa la fiert totul. Se adauga, cate 500ml de apa de fiecare data.
Pe cand se adauga apa pentru a treia oara, se pun si zucchinele/dovlecelul.
Cartofii se pun la fiert, separat, asadar se fierb de jumatate, apoi se scurg de apa si se lasa deoparte.
Rosiile se oparesc in apa clocotita, apoi se curata de pielita si se lasa la racit. Rosiile reci se taie cuburi.
Cand zucchinele/dovlecelul, sunt patrunse aproape complet, se adauga cartofii. Se mai adauga cei 500ml de apa ramasi, rosiile taiate, se potriveste de sare si piper si se mai lasa totul la fiert pana cand cartofii sunt perfect patrunsi.
Inainte de a opri focul, se adauga frunzele taiate si pasta de tomate.
Gulasul e perfect caldut si merge tare bine cu castraveti murati.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Gulas Fara Carne" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 09.02.2014 12:33:16
Sper sa incercati aceasta minunata si gustoasa reteta!!