Ingrediente
● 2 buc piept de pui |
● 2 buc ceapa |
● 4 catei usturoi |
● 1 morcov |
● 200 gr mazare |
● 1 pahar vin alb sec |
● 500-700 ml supa de pui |
● 1 lingura de faina |
● sare |
● piper |
● cimbru (sau alta iarba aromata care va place) |
● piure de carof dulce |
● 2 cartofi dulci mijlocii |
● 2 linguri unt gras |
● 4 linguri smantana pt frisca (smantana dulce) |
● 1/2 lingurita nuscoara proaspat rasa |
● 1/2 lingurita coaja de lime |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h:30min
Se taie pieptii de pui cubulete si se prajesc in ulei pe toate partile pana sunt aurii si nu mai lasa zeama (se pun in transe si mereu in tigaia fierbinte pentru a se carameliza repede fara a se gati prematur).
Se scot intr-o farfurie si se pun in loc ceapa taiata tot cuburi maricele, morcovii, sarea si se calesc pana devine ceapa moale si traslucenta. Se adauga usturoiul felioare, se mai caleste putin si se intoarce pieptul in tigaie;
- se amesteca paharul mare de vin cu o lingura mare de faina;
- se stinge tigaia cu amestecul de vin si faina, se pipereaza si se amesteca pana prinde forma faina si se elibereaza glutenul;
- se toarna si supa de pui si se lasa la fiert, cu capac pana morcovul este moale, semn ca si celelalte sunt fierte;
- se adauga mazarea se potriveste de ierburi aromate (cimbru) si se lasa la gatit doar din inertia caldurii tigaii groase;
Pentru piureul de cartofi dulci se curata cartofii, se taie cuburi si se fierb in apa sarata doar 10 minute;
- se scot, se scurg si se paseaza neglijent cu furculita adaugand untul, smantana, nucsoara si coaja de lime;
- se torna compozitia cu pui in vasele unse si se acopera cu piureul de cartofi;
- se pun deasupra bucatele de unt si se tin la cuptor pana fac crusta (intr-o tava mai mare fiindca pot curge pe alaturi daca focul este prea iute)
- se serveste placinta cu acrituri si nu cu muraturi.
Pofata buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Placinta Ciobaneasca cu Piept de Pui" nu uita sa ii faci un review.
Se scot intr-o farfurie si se pun in loc ceapa taiata tot cuburi maricele, morcovii, sarea si se calesc pana devine ceapa moale si traslucenta. Se adauga usturoiul felioare, se mai caleste putin si se intoarce pieptul in tigaie;
- se amesteca paharul mare de vin cu o lingura mare de faina;
- se stinge tigaia cu amestecul de vin si faina, se pipereaza si se amesteca pana prinde forma faina si se elibereaza glutenul;
- se toarna si supa de pui si se lasa la fiert, cu capac pana morcovul este moale, semn ca si celelalte sunt fierte;
- se adauga mazarea se potriveste de ierburi aromate (cimbru) si se lasa la gatit doar din inertia caldurii tigaii groase;
Pentru piureul de cartofi dulci se curata cartofii, se taie cuburi si se fierb in apa sarata doar 10 minute;
- se scot, se scurg si se paseaza neglijent cu furculita adaugand untul, smantana, nucsoara si coaja de lime;
- se torna compozitia cu pui in vasele unse si se acopera cu piureul de cartofi;
- se pun deasupra bucatele de unt si se tin la cuptor pana fac crusta (intr-o tava mai mare fiindca pot curge pe alaturi daca focul este prea iute)
- se serveste placinta cu acrituri si nu cu muraturi.
Pofata buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Placinta Ciobaneasca cu Piept de Pui" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany