Ingrediente
● 500 gr pulpa caprioara (vita, mistret) |
● 2-3 linguri unt |
● 200 gr cascaval |
● 2 bucati ceapa |
● 50 ml vin alb dulce |
● 1/2 lamaie |
● 2-3 linguri faina |
● 200 gr ciuperci din conserva (300 gr ciperci proaspete) |
● 1 legatura patrunjel verde |
● 300 ml smantana |
● 1/4 lingurita nucsoara macinata |
● sare |
● piper alb |
Mod de preparare
Canea o feliem felii mai subtiri cam cat latul unui cutit (daca nu reusim putem sa batem un pic carnita cu ciocanul de carne). Dam feliile de carne prin faina, apoi in untul incins le prajim la foc iute pe ambele parti, dupa care le scoatem intr-un vas.
Ceapa taiata marunt se caleste pe untura ramasa de la prajirea carnii, adaugam si ciupercile feliate (as recomanda sa folositi ciuperci proaspete, e mult mai gustos. . . ) si calim mai departe timp de 2-3 minute la foc mic. Dupa ce sunt calite si ciupercile adaugam zeama de la jumatate de lamaie, cei 50 ml vin alb dulce si in cele din urma bucatile de carne prajite in prealabil. Adaugam si apa cat sa fie acoperite bucatile de carne si lasam la foc mic sa fiarba pana carnea e fiarta (daca mai e nevoie se mai adauga cate un pic de apa ).
Cand carnea e fiarta adaugam cei 300 ml smantana, amestecam sa se omogenizeze, condimentam apoi cu sare, piper alb, nucsoara si patrunjel verde tocat. Lasam sa dea cateva clocote si adaugam si 200 gr cascaval ras cu care lasam sa mai fiarba pret de 3-4 minute pana se ingroase un pic sosul.
Se serveste cu orez sau pireu de cartofi, dar merg alaturi de acest sosulet si cartofi natur sau un sote de legume.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Caprioara cu Ciuperci si Cascaval" nu uita sa ii faci un review.
Ceapa taiata marunt se caleste pe untura ramasa de la prajirea carnii, adaugam si ciupercile feliate (as recomanda sa folositi ciuperci proaspete, e mult mai gustos. . . ) si calim mai departe timp de 2-3 minute la foc mic. Dupa ce sunt calite si ciupercile adaugam zeama de la jumatate de lamaie, cei 50 ml vin alb dulce si in cele din urma bucatile de carne prajite in prealabil. Adaugam si apa cat sa fie acoperite bucatile de carne si lasam la foc mic sa fiarba pana carnea e fiarta (daca mai e nevoie se mai adauga cate un pic de apa ).
Cand carnea e fiarta adaugam cei 300 ml smantana, amestecam sa se omogenizeze, condimentam apoi cu sare, piper alb, nucsoara si patrunjel verde tocat. Lasam sa dea cateva clocote si adaugam si 200 gr cascaval ras cu care lasam sa mai fiarba pret de 3-4 minute pana se ingroase un pic sosul.
Se serveste cu orez sau pireu de cartofi, dar merg alaturi de acest sosulet si cartofi natur sau un sote de legume.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Caprioara cu Ciuperci si Cascaval" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
Aparat de vidat alimente FFS005X-01, vidare uscata/umeda, functie pulse
- 150 lei
1049.99 lei
899.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany