Calamari umpluti

Postat pe: 01-02-2018
(0)

Ingrediente

3 calamari intregi si mai mari cu tot cu tentacule
2 cepe mici
1 sfert de chorizo
3 catei de usturoi
2 linguri orez
5 linguri pasta de rosii sau bulion
50 ml vin rosu sec
2 foi de dafin
sare
piper
chilli uscat
ulei de masline

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

20min
Timp gatire

GĂTIRE

01h
Numar portii

PORȚII

1 portie
Spalam bine calamarii si indepartam interiorul avand grija sa ramana intregi. Tentacolele le taiem marunt impreuna cu 1 ceapa, 1 catel de usturoi si chorizo si le calim in putin ulei de masline pana se inmoaie ceapa.
Luam de pe foc, adaugam orezul, sare si piper si lasam sa se racoreasca.
Umplem calamarii cu acest amestec si prindem capetele cu scobitori pentru a nu iesi umplutura.
Taiem restul de ceapa si usturoi si le calim cu dafinul in putin ulei de masline. Cand ceapa devine translucida, adaugam vinul si lasam pe foc pana se evapora alcoolul. Punem si pasta de rosii, putina sare si chilli, o cana cu apa si calmarii umpluti.
Lasam la foc moderat pentru circa o ora, acoperit cu un capac. Ocazional amestecam ca sa nu se prinda. Dupa acest timp scoatem calmarii, iar daca sosul este prea lichid, mai lasam pe foc pana scade, apoi il trecem prin blender.
Servim cu piure de cartofi si/sau salata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Calamari umpluti" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Panini Maker

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei

Multi Trimmer 8 in 1

- 15 %
189.99 lei
161.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Calamari umpluti