Vinete umplute cu quinoa

Postat pe: 22-11-2016
(0)

Ingrediente

2 vinete maricele
1 ceapa mare
1 morcov
2 linguri ulei
3 linguri quinoa fiarta
sare
piper
pudra de ghimbir
50ml bullion
Extra :
250 ml bullion
100 ml apa
oregano
smantana vegetala de soia

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

01h
Timp gatire

GĂTIRE

30min
Numar portii

PORȚII

2 portii
Vinetele le spalam si le taiem in jumate pe lungime. Cu ajutorul unei lingurite, scobim mijlocul vinetei astfel incat sa facem loc pentru umplutura. Presaram vinetele cu sare si lasam sa stea.
Pana cand vinetele scobite lasa zeama, ne ocupam de umplutura .
Ceapa o tocam si o calim in 2 linguri de ulei impreuna cu morcovul . Adaugam si miezul de vinete rezultat din scobire . Acest miez daca este bucati mai mari, il taiem. Lasam legumele sa se caleasca si asezonam. Adaugam 50 ml bullion si quinoa. Eu in loc de piper folosesc pudra de ghimbir, dar se poate folosi si piper si ghimbir.
Scurgem bine vinetele scobite de zeama lasata si le umplem cu compozitia. Asezam in tava si tunam pe langa ele 250 ml bulion amestecat cu 100 ml apa si cu oregano. Dam totul la cuptorul incins la 180-200 grade, pana cand intra bine scobitoarea in vinete .
Servim cald cu o lingura de smantana vegetala.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Vinete umplute cu quinoa" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Blender Monterrey White

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Vinete umplute cu quinoa