Vinete si dovlecei servite cu placinta de varza

Postat pe: 18-10-2018
(0)

Ingrediente

2 vinete
1 dovlecel mic
3 rosii mari
150 ml ulei
2-3 catei de usturoi
sare
verdeata tocata
Placinte cu varza :
300 g faina
1 plic de drojdie uscata
1 linguita de zahar
½ lingurita de sare
2 linguri de ulei de masline
4 linguri de chefir
150 ml apa calduta
Cipsurile de dovlecei
1 dovlecel mic tip zuchini
1 morcov
70 g cascaval maturat razuit
Ceapa caramelizata:
2 cepe rosii medii
1 lingurita miere .

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

01h:40min
Timp gatire

GĂTIRE

15min
Numar portii

PORȚII

4 portii
Am inceput cu vinetele si dovleceii
Vinetele si dovleceii dupa ce le-am spalat bine, le-am taiat felii, am sarat si am lasat 30 minute sa se scurga. Am asezat intr-o cratita straturi de vinete, apoi felii de rosii, usturoi pisat, verdeata tocata (patrunjel si busuioc ), iar vinete si dovlecei, rosii, usturoi (deasupra sa fie un strat de rosii ). Am stropit cu ulei si am dat la cuptor pentru 20 de minute. Am lasat sa se raceasca.
Placinte cu varza : am folosit 300 g faina, un plic de drojdie uscata, 1 linguita de zahar, ½ lingurita de sare, 2 linguri de ulei de masline, 4 linguri de chefir si cca. 150 ml apa calduta.
Se framant un aluat. Dupa framantare adaugam 3 linguri de varza calita (cca 250-300 g cruda ), eu am avut varza dulce calita si am folosit din acesta condimentat cu piper. Am lasat sa se dospeasca 30 de minute, dupa care am scos pe masa unsa cu putin ulei si am rupt bucati, am format bilute, apoi am lasat acoperit 10 minute sa creasca, am aplatizat cu mana, formand placinte, dar am taiat si cerculete ca la gogosi, deci se poate praji in ambele feluri. Am prajit in ulei incins.
Cipsurile de dovlecei : am folosit 1 dovlecel mic tip zuchini, 1 morcov si 70 g cascaval maturat razuit. Am spalat dovleceii, am razuit partea lor tare (fara miez si seminte) si am stors bine. Am curatat morcovii si am razuit. Am amestecat morcovul cu dovlecel si am razuit cascavalul, de preferat ar fi fost parmezan, dar nu am avut acasa, am condimentat cu piper, apoi am format bile ca la perisoare si am asezat in tava cu hartie de copt, am apasat fiecare biluta cu dosul lingurii pentru a da forma plata ca o mini clatita. Am incalzit cuptorul si am pus la copt la 180 de grade C, timp 15 minute, apoi am redus focul si am lasat 10 minute pana s-a rumenit pe margine si s-au uscat putin, am scos din cuptor si am lasat sa se receasca.
Ceapa caramelizata: am folosit 2 cepe rosii medii, am taiat in 2 apoi pe orizontala felii de 1 cm, o tigaie antiaderenta am infierbantat bine, am pus o ligura de ulei de masline si am adaugat ceapa, am redus focul la mediu aproape minim si am calit ceapa 20 de minute, amestecand din cand in cand sa nu se arda, pana capata o culoare maronie, am adaugat un strop de miere, a luat de pe foc si am continuat sa amestec 1-2 minute ( de la caldura tigaii se caramelizeaza in continuare) am scos cu o paleta si am pus peste placinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Vinete si dovlecei servite cu placinta de varza" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 10 %
999.99 lei
899.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Vinete si dovlecei servite cu placinta de varza