Tocanita de ciuperci in crusta de mamaliga

Postat pe: 31-03-2017
(0)

Ingrediente

pentru mamaligă:
400 g mălai
1,5 l apă
1 lingurită sare
pentru tocaniță:
500 g ciuperci champignion
2 rosii mari
3 linguri ulei de masline
3 cătei usturoi
2 fire ceapă verde
sare
piper
pătrunjel verde

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

10min
Timp gatire

GĂTIRE

40min
Numar portii

PORȚII

6 portii
Pui apa la fiert cu o linguriță de sare și, când incepe să clocotească, adaugi mălaiul treptat, până ajungi la consistența dorită (mămăliga nu trebuie să fie foarte tare) și lași să fiarbă 20 de minute, amestecând din când in când.
Ungi cu ulei o forma de tartă, apoi pui mămăliga și tapetezi peretii formei, in așa fel incât să semene cu o tartă. Lași să se răcească și intre timp prepari umplutura. Decojești rosiile și le pasezi cu ajutorul unui mixer vertical (sau intr-un blender). Ciupercile le cureți și le speli, apoi le tai felii. Călești ciupercile până se evaporă apa din ele, apoi adaugi ceapa și usturoiul tocate, sucul de rosii, piperul și sare după gust. Lași să fiarbă până când se ingroașă sosul. Scoți crusta de mămăligă din forma de tartă și o asezi pe un platou, apoi pui tocănița de ciuperci in crusta de mămăligă și ornezi cu pătrunjel verde proaspăt tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tocanita de ciuperci in crusta de mamaliga" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tocanita de ciuperci in crusta de mamaliga