Taitei cu varza, bacon, cascaval si chimen, la cuptor

Postat pe: 06-12-2016
(0)

Ingrediente

250 g taitei lati/papardele
sare
piper proaspat macinat
800 g varza alba proaspata
1 ceapa tocata
2 linguri unt
2 lingurite zahar
4 linguri otet
150 g bacon/sunca sau carne de pui ori curcan, taiata cubulete
2 varfuri de cutit chimen macinat sau dupa gust
2 varfuri de cutit coriandru macinat sau dupa gust
200 g smantana
1 lingura amidon
200 ml lapte
2 oua
nucsoara rasa
piper de Cayenne
200 g Emmentaler ras

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

01h:15min
Timp gatire

GĂTIRE

45min
Numar portii

PORȚII

8 portii
Tocati varza si separat ceapa, iar baconul/sunca sau carne de pui ori curcan, taiati-le cubulete.
Fierbeti pastele in apa clocotita cu sare, conform instructiunilor de pe pachet, apoi scurgeti. Ungeti cu unt, inclusiv peretii laterali ai unui vas termorezistent, presarati cu cascaval ras si lasati in asteptare.
Caliti in untul incins cubuletele de bacon/sunca, pana sunt aramii sau daca folositi carne, pana isi schimba culoarea si incepe sa se rumeneasca usor.
Scoateti intr-un vas si in grasimea ramasa caliti ceapa tocata.
Adaugati zaharul si lasati pe foc pana se caramelizeaza, amestecand des.
Stingeti cu otet si dati in clocot.
Adaugati varza tocata si caliti 10 min.
Puneti bucatelele de bacon/sunca/carne si pastele fierte si scurse.
Condimentati cu sare, piper, chimen, coriandru si lasati inca cateva minute pe foc ca sa se combine aromele, amestecand. Dati deoparte si lasati la racit.
Intre timp, bateti albusurile spuma tare.
Amestecati-le cu compozitia de varza si taietei, turnati in vasul termorezistent, nivelati, apoi presarati cu ½ din cantitatea de cascaval ras.
Separat, amestecati bine galbenusurile cu amidonul, smantana, laptele, condimentati cu sare, piper de Cayenne si nucsoara si repartizati uniform peste compozitia de paste si varza.
Presarati cu restul de Emmentaler ras.
Acoperiti cu un capac/folie de aluminiu si dati la cuptorul preancalzit pentru cca 30 min. la 190 grade C.
Scoateti capacul/folia, ridicati temperatura la 210 grade si coaceti inca 15 min.

Lasati sa se racoreasca 5 min, apoi serviti cat este cald.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Taitei cu varza, bacon, cascaval si chimen, la cuptor" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Taitei cu varza, bacon, cascaval si chimen, la cuptor