Ingrediente
● 1 kg ciuperci |
● 500 g ceapa |
● 2 morcovi |
● 1 ceasca pasta de ardei |
● 1 cana suc de rosii |
● 1 lingura cu bulion |
● 20 ml ulei |
● 250 g orez |
● sare |
● piper |
● frunza de vita sau varza murata |
● cimbru |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
45min

GĂTIRE
02h:30min

PORȚII
8 portii
In cratita cu ulei se pune ceapa taiata marunt, morcovul ras fin, 1 ceasca cu apa si se soteaza pana scade apa; se adauga apoi ciupercile curatate, daca e cazul sau doar spalate, taiate marunt; dupa ce a scazut apa din ele, se adauga pasta de ardei, 1 lingura de bulion, iar dupa ce a scazut si a iesit uleiul la suprafata, se adauga orezul spalat si scurs, sare si piper dupa gust, putin cimbru, marar verde sau uscat, se amesteca bine umplutura, apoi se lasa deoparte sa se raceasca.
In acest timp, se pregatesc frunzele, daca sunt verzi se oparesc cateva minute, daca sunt de la borcan, se tin in apa la desarat, iar daca sunt de la congelator, se lasa sa se dezghete.
Se formeaza sarmalutele, se pun in vasul cu fund gros sau un tuci cine are, se acopera cu frunze, se adauga sucul de rosii si in completare apa, cat sa le acopere si putin bors cine doreste, putina sare, o farfurie sau un capac sa stea direct pe sarmalute sa nu se desfaca la fiert, apoi se pune vasul in cuptor, la foc moderat, pentru 1 ora, verificand sa nu ramana fara zeama.
Dupa acest timp, se scoate o sarma sa se verifice daca-i fiarta, apoi se opreste focul.
Se serveste cu mamaliguta (optional)
Sunt bune calde, dar reci sunt mai bune!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Sarmalute de post cu ciuperci" nu uita sa ii faci un review.
In acest timp, se pregatesc frunzele, daca sunt verzi se oparesc cateva minute, daca sunt de la borcan, se tin in apa la desarat, iar daca sunt de la congelator, se lasa sa se dezghete.
Se formeaza sarmalutele, se pun in vasul cu fund gros sau un tuci cine are, se acopera cu frunze, se adauga sucul de rosii si in completare apa, cat sa le acopere si putin bors cine doreste, putina sare, o farfurie sau un capac sa stea direct pe sarmalute sa nu se desfaca la fiert, apoi se pune vasul in cuptor, la foc moderat, pentru 1 ora, verificand sa nu ramana fara zeama.
Dupa acest timp, se scoate o sarma sa se verifice daca-i fiarta, apoi se opreste focul.
Se serveste cu mamaliguta (optional)
Sunt bune calde, dar reci sunt mai bune!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Sarmalute de post cu ciuperci" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Drob Pascal
Tort Iepuras
Carnati in sos de ceapa si ardei
Cozonac cu fistic si ciocolata
Tarta cu jambon si icre negre
Brownies cu unt de arahide
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Drob de pui cu leurda
Friptura de miel cu cartofi si ghimbir
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Lasagna dulce, cu branza si visine
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: rocsi
-
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Usor de gatit / Autor: madi_marin
-
Brownies cu unt de arahide
Retete preferate / Autor: madi_marin
-
Tarta cu jambon si icre negre
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
-
Cozonac cu fistic si ciocolata
Concurs - Reteta Lunii / Autor: Lau Dany
-
Carnati in sos de ceapa si ardei
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany