Ingrediente

1 kg orez
600 gr pasta de tomate
1 pachet soia granule -200 gr
2 kg ceapa uscata
1 fir praz
1 lingura oregano
1 lingura sare
1 lingura condimente de legume
400 ml ulei
2 linguri malai alb (malaiul are proprietatea de a lega compozitia de sarmale)
foi de vita de vie si de potbal

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

01h
Timp gatire

GĂTIRE

02h
Numar portii

PORȚII

20 portii
Se clatesc foile de vita si cele de potbal, se pun intr-o oala cu apa clocotita, se intorc pe o parte si pe alta si, cand isi schimba culoarea, se opreste focul. Se arunca apa si se lasa foile la scurs.
Se alege orezul, se clateste in cateva ape si se pune la undit, pe foc mic, cu o cantitate de apa, cat sa depaseasca orezul cu un 1 cm. si, cand apa scade, se opreste focul.
Se curata prazul si ceapa, se toaca marunut si se undesc in ulei, pana cand ceapa isi schimba putin culoarea. Nu se exagereaza cu unditul cepei, pentru a nu se pierde proprietatile si gustul.
Se pregateste soia, dupa intructiunile de pe ambalaj.
Se pune intr-un vas, orezul, ceapa undita, faina de malai, sare, oregano, soia, pasta de tomate, condimente cu gust de legume; se omogenizeaza bine si se umplu frunzele. Se fac sarmalute, mai mari sau mai micute, dupa gust si preferinte, se asaza in oala, se adauga apa cat sa cuprinda sarmalele, se pune capac si se dau la cuptor, la foc potrivit. Sa aveti pofta dragilor!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Sarmale de post" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Panini Maker Large

- 10 %
389.99 lei
349.99 lei

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Sarmale de post