Platou aperitiv cu vinete, dovlecei si ciuperci

Postat pe: 28-12-2017
(0)

Ingrediente

1 dovlecel
1 +1/2 vanata
1 morcov
1 ceapa
3 catei usturoi
1 gogosar
16 ciuperci
200 gr branza topita
1 lingura pasta de rosii/bulion
masline
rosii
sare, piper, ulei

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

01h:15min
Timp gatire

GĂTIRE

15min
Numar portii

PORȚII

4 portii
Feliem foarte subtire (lucru care mie nu prea mi-a reusit) vanata si dovlecelul.

Dam morcovul prin razatoare. Tocam marunt ceapa si jumatatea de vanata.

Incingem grilul si frigem feliile de vanata si dovlecel pana capata acele dungi maronii, de la gratar. Daca nu aveti grill, merge si o tigaie normala, dar nu vor mai fi la fel de aspectuoase.

Le presaram cu sare si le lasam sa se raceasca.

Curatam ciupercile si punem palariile pe grill, le presaram cu sare si le lasam sa se coaca putin. Cand se inmoaie sunt gata. Le scoatem pe o farfurie si le lasam sa se raceasca.

Intre timp pregatim umplutura pentru vinete. Incingem o lingura de ulei si adaugam morcovul, ceapa, vanata si piciorusele de la ciuperci, toate tocate marunt (cu exceptia morcovului pe care-l dam prin razatoare). Cand devin sticloase, adaugam pasta de rosii si vreo 50 ml apa, condimentam cu sare si piper si lasam la foc mic pana scade tot lichidul.

Cu o lingurita, punem din acest amestec pe fiecare felie de vanata si rulam, apoi le asezam pe platou.

Taiem marunt gogosarul si-l adaugam peste branza (din greseala, in loc e branza de burduf-preferata alor mei, am inhatat din raft branza topita pentru feliat) . Adaugam usturoiul pisat. Condimentam cu sare si piper si amestecam.

Umplem 10 ciuperci cu acest amestec.
Cu o lingurita punem si pe feliile de dovlecel si le rulam.

Cateva ciuperci le-am lasat simple, pentru mofturosi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Platou aperitiv cu vinete, dovlecei si ciuperci" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Platou aperitiv cu vinete, dovlecei si ciuperci