Ingrediente
● 1cana cu fasole alba |
● 1cana cu fasole neagra |
● 500g ceapa |
● 2frunze de dafin |
● 2morcovi |
● 1ceasca ulei |
● 1capatana de usturoi |
● sare |
● piper |
● 1lingura bulion |
● malai |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
25min

GĂTIRE
01h:45min

PORȚII
4 portii
Fasolea curatata,spalata,se pune in doua vase la fiert iar cand a inceput sa clocoteasca,se adauga in fiecare vas cate 1/2lingurita bicarbonat si se lasa in continuare sa fiarba 10min
Dupa acest timp,se scurge apa,se clateste fasolea,se pune din nou la fiert tot in vase diferite si se adauga in fiecare cate 1ceapa curatata si taiata in sferturi,1morcov curatat si taiat rondele,1frunza de dafin,1/2lingurita sare si se lasa la fiert incet si cu capac.
Dupa ce au fiert foarte bine,se scurge fasolea,se scoate dafinul,se rastoarna in blender,se paseaza bine impreuna cu usturoiul impartit in doua,iar piureul obtinut se pune tot in vase diferite
Fiecare piure de fasole,se potriveste de gust cu sare si piper, apoi se freaca cu o lingura de lemn adaugand cate putin ulei (5linguri) apoi se lasa deoparte
In uleiul ramas se caleste ceapa ramasa tocata marunt,dupa ce s-a rumenit se adauga bulion,1ceasca mica cu apa,putina sare iar dupa ce a scazut se lasa deoparte si se pregateste mamaliga clasica
Pe farfurie in inelul de inox se pune un strat de mamaliga,apoi fasole neagra,fasolea alba,dupa nivelare se adauga ceapa prajita si alaturi acritura de sezon,muraturi,varza murata,pepene murat
Fasolea ramasa,cine doreste,se amesteca nu de tot,se ia cu lingura,se pune pe platou si alaturi paine prajita,este o alta forma de servire alaturi de salata de varza rosie.
Pofta buna! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Mix de fasole batuta" nu uita sa ii faci un review.
Dupa acest timp,se scurge apa,se clateste fasolea,se pune din nou la fiert tot in vase diferite si se adauga in fiecare cate 1ceapa curatata si taiata in sferturi,1morcov curatat si taiat rondele,1frunza de dafin,1/2lingurita sare si se lasa la fiert incet si cu capac.
Dupa ce au fiert foarte bine,se scurge fasolea,se scoate dafinul,se rastoarna in blender,se paseaza bine impreuna cu usturoiul impartit in doua,iar piureul obtinut se pune tot in vase diferite
Fiecare piure de fasole,se potriveste de gust cu sare si piper, apoi se freaca cu o lingura de lemn adaugand cate putin ulei (5linguri) apoi se lasa deoparte
In uleiul ramas se caleste ceapa ramasa tocata marunt,dupa ce s-a rumenit se adauga bulion,1ceasca mica cu apa,putina sare iar dupa ce a scazut se lasa deoparte si se pregateste mamaliga clasica
Pe farfurie in inelul de inox se pune un strat de mamaliga,apoi fasole neagra,fasolea alba,dupa nivelare se adauga ceapa prajita si alaturi acritura de sezon,muraturi,varza murata,pepene murat
Fasolea ramasa,cine doreste,se amesteca nu de tot,se ia cu lingura,se pune pe platou si alaturi paine prajita,este o alta forma de servire alaturi de salata de varza rosie.
Pofta buna! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Mix de fasole batuta" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany