Legume in stil mediteranean cu sos de iaurt

Postat pe: 01-06-2017
(0)

Ingrediente

2 dovlecei medii
1 vanata medie
2 cepe roșii
2 ardei grași galbeni
6 căței de usturoi cu tot cu coajă
4 roșii
sare
piper
ierburi de Provence
fire de cimbru
frunze de busuioc
tulpini și frunze de salvie
150 de ml ulei de măsline
Pentru sos:
300 de ml iaurt gras 10%
1/2 legatura marar
4 căței de usturoi
sare
piper, după gust
1 lg ulei de măsline
fulgi de ardei iute

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

20min
Timp gatire

GĂTIRE

01h
Numar portii

PORȚII

4 portii
Îmi era dor de legumele autohtone, de gustul și savoarea lor și nu au întârziat să apară.
Această rețetă e una improvizată, menita să le pună în valoare.
Începem cu preincalzirea cuptorului la 200 de grade Celsius.
Ulterior feliem legumele julien, le așezăm într-o tavă mai mare și le masam bine cu uleiul de măsline, ierburile, sare, piper, după gust, cățeii de usturoi ușor striviti cu lama cutitului.
Tava se acoperă, apoi se introduce în cuptorul încins cca. o oră, iar la jumătatea timpului, se dă jos capacul ori folia, se amestecă, se mai completează cu puțin ulei dacă este cazul și se continuă coacerea până ce legumele s-au patruns, iar apa lăsată de ele scade.
Pentru sos, se piseaza cateii de usturoi, se amestecă cu puțin ulei de măsline, sare, piper, se adaugă iaurtul, fulgii de ardei iute, mararul tocat mărunt.
Se servesc împreună.
Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Legume in stil mediteranean cu sos de iaurt" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Legume in stil mediteranean cu sos de iaurt