Humus cu vinete si rosii coapte

Postat pe: 20-02-2018
(0)

Ingrediente

Ingrediente:
1 cană de naut hidratat de pe o zi pe alta
2 vinete coapte
250 de grame roșii cherry
1 linguriță zahăr brun
Mix de condimente picante
Mix de condimente pentru paste
1 ceapă
Frunze de coriandru uscate/ sau proaspete
Boabe de piper
Foi de dafin
5 căței de usturoi
Sare, piper
Ulei de măsline
150 de ml iaurt
Boia dulce
Ketchup, 2 linguri
Un fir rozmarin
Un fir mentă
O lingura tahini sau pastă de susan
Semințe de susan
Lipie

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

20min
Timp gatire

GĂTIRE

01h:30min
Numar portii

PORȚII

4 portii
De humus mă leagă multe, cred că e printre primele rețete pe care le-am pregătit, mereu altfel, în stilul meu puțin diferit de originalul prezent peste tot( se pare că a devenit un trend...) , așa cum e aceasta...
Mai întâi punem la fiert nautul cu o ceapă, rozmarin, mentă, usturoiul, foile de dafin, câteva boabe de piper, cca. o oră, până se înmoaie.
Îl strecuram, păstrând ierburile, fără tulpină, usturoiul.
Roșiile le feliem în două, le masam cu ulei de măsline, condimente pentru paste( sau oregano, salvie, busuioc uscate),zahăr brun.
Le coacem 30 de minute la 200 de grade Celsius.
Mixam toate ingredientele , păstrând câteva roșii pentru decor, semințe de susan, ulei de măsline , boia și frunze de coriandru.
Îl servim cu lipii și cu mare poftă!Se poate pregăti și de post, renunțând la iaurt sau inlocuindu-l cu iaurt de soia!


Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Humus cu vinete si rosii coapte" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Multistyler 10

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Humus cu vinete si rosii coapte