Ingrediente

1 cana cu fasole boabe albe
1 cana cu fasole boabe negre
500 g ceapa
2 frunze de dafin
2 morcovi
1 ceasca ulei
sare
piper
1 lingurita bicarbonat
1 capatana de usturoi
1 lingura pasta de rosii
malai

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

20min
Timp gatire

GĂTIRE

02h
Numar portii

PORȚII

3 portii
Fasolea curatata, spalata, se pune la fiert in doua vase separat, alba si neagra, iar cand incepe sa fiarba, se adauga la fiecare cate 1/2lingurita bicarbonat pentru urgentarea fierberii.
Dupa 20 min, se scurge fasolea, se clateste cu apa rece, se pune din nou la fiert, tot separat si in fiecare vas se adauga 1 ceapa curatata si taiata in sferturi, 1 morcov rondele, 1 frunza de dafin si putina sare.
Dupa ce au fiert foarte bine, se strecoara fasolea, se scoate dafinul, se rastoarna in blender, se paseaza foarte bine impreuna cu usturoiul curatat si impartit in doua, apoi se scoate in boluri separate.
Fiecare piure se potriveste de gust cu sare si piperm apoi se mixeaza, adaugand la fiecare cate 2 linguri ulei turnat cate putin ca la maioneza, pentru un gust deosebit.
Uleiul ramas se pune intr-un vas pe foc si se caleste ceapa ramasa tocata marunt, dupa ce s-a rumenit, se adauga pasta de rosii, se amesteca, apoi se lasa deoparte.
Pentru prezentare, se pune pe farfurie un inel de inox, apoi 2linguri mamaliga, se niveleaza, urmand 2 linguri fasole neagra, se niveleaza, apoi 2linguri fasole alba, se niveleaza si la final se acopera cu ceapa prajita; se scoate inelul, apoi se serveste cu muraturi. 
Se mai poate servi, pusa pe farfurie cu lingura, alaturi salata de sfecla rosie cu morcov si paine prajita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Fasole facaluita" nu uita sa ii faci un review.
blender, se paseaza foarte bine impreuna cu usturoiul curatat si impartit in doua, apoi se scoate in boluri separate.
Fiecare piure se potriveste de gust cu sare si piperm apoi se mixeaza, adaugand la fiecare cate 2 linguri ulei turnat cate putin ca la maioneza, pentru un gust deosebit.
Uleiul ramas se pune intr-un vas pe foc si se caleste ceapa ramasa tocata marunt, dupa ce s-a rumenit, se adauga pasta de rosii, se amesteca, apoi se lasa deoparte.
Pentru prezentare, se pune pe farfurie un inel de inox, apoi 2linguri mamaliga, se niveleaza, urmand 2 linguri fasole neagra, se niveleaza, apoi 2linguri fasole alba, se niveleaza si la final se acopera cu ceapa prajita; se scoate inelul, apoi se serveste cu muraturi. 
Se mai poate servi, pusa pe farfurie cu lingura, alaturi salata de sfecla rosie cu morcov si paine prajita.">

Observatii

Fasolea facaluita,sau batuta,sleita, frecata cum e numita in diferite regiuni din tara,este o mancare traditionala pregatita mai ales in zilele de post dar si in zile normale,dupa pofta fiecariua

Recomandari pentru tine si casa ta

Epilator IPL Homelight G945E

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Pro 200 Wet & Dry

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Fasole facaluita