Ingrediente

sare dupa gust
Pentru fasolea facaluita ne sunt necesare:
500 g fasole
patrunjel verde
5 cepe potrivite
o capatana de usturoi
ulei pentru calit ceapa
200 g suc de rosii/bulion
Pentru salata de ardei copti:
1 kg ardei colorati
sare dupa gust
ulei de masline
otet balsamic

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

03h
Numar portii

PORȚII

6 portii
Punem fasolea la fiert intr-o oala de 4 litri, avand grija sa inlocuim apa cel putin o data (cu o alta fierbinte). Dupa ce fierbe foarte bine, scurgem fasolea de apa si o pasam cu ajutorul blender-ului, adaugand sarea dupa gust. Maruntim usturoiul si il pasam cu putin ulei, il adaugam peste fasolea facaluita amestecand pentru omogenizarea completa.

Cat timp fierbe fasolea, pregatim prajeala si salata de ardei copti.

Tocam ceapa marunt si o punem la calit in ulei pana cand devine translucida. Adaugam apoi bulionul/sucul de rosii si lasam sa fiarba pentru inca 5-10 minute.

Separat, spalam ardeii, ii coacem uniform, pe o tava de aragaz, ii curatam de coaja si ii clatim, dupa care ii asezam intr-un bol. Adaugam sare dupa gust, ulei de masline si otet balsamic Ii pastram la rece una-doua ore pentru a isi intensifica aromele.

La servire se adauga patrunjelul tocat marunt.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Fasole facaluita" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Fasole facaluita