Ingrediente

500 g fasole boabe
1-2 morcovi
4 cepe (una pentru fiert, celelalte pentru calit)
3-4 catei de usturoi
Sare, dupa gust
2 linguri de bulion

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

10min
Timp gatire

GĂTIRE

01h:20min
Numar portii

PORȚII

8 portii
Se alege fasolea, se spala in mai multe ape si se lasa la inmuiat peste noapte.

A doua zi, se pune fasolea la fiert cu apa si putina sare, iar cand este aproape fiarta se adauga 1-2 morcovi taiati rondele si o ceapa taiata in patru.
Cand a fiert, se da de pe foc si se bate fasolea la blender. Acum adaugam cam 3-4 catei de usturoi, dar si morcovii si ceapa care au fiert mai devreme, amestecand bine. Completam cu apa in care au fiert legumele, subtiind dupa gust. Se potriveste de sare.
Se asaza pe farfurii.

Separat, se calesc 3 cepe taiate marunt in putin ulei incins. Cand ceapa devine sticloasa, se adauga una-doua linguri de bulion. Se mai lasa sa clocoteasca un pic, se amesteca bine, apoi se ia de pe foc si se intinde peste fasolea batuta.

Pofta Buna!

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/07/fasole-batuta.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Fasole batuta" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Fasole batuta