Ingrediente

Ingrediente necesare pentru două porţii:
• 1 praz
• 2 linguri de ulei de măsline
• 300 de grame de perje uscate şi desamburite
• 500 de grame de bame
• 300 ml suc de roşii
• 2 felii de lămâie
• 1/2 legătură de pătrunjel
• 1/2 linguriţă de piper roşu
• 1/2 linguriţă de turmeric
• un vârf de cuţit de cardamom
• un praf de sare

Mod de preparare

Timp gatire

GĂTIRE

20h
Numar portii

PORȚII

2 portii
Curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi bamele în 2-3 bucăţi, în funcţie de mărime. Spălaţi prazul şi pătrunjelul. Tăiaţi fideluţă prazul, apoi tocaţi pătrunjelul.
Puneţi uleiul în cratiţă, iar, când s-a încins, adăugaţi prazul şi căliţi-l puţin. Adăugaţi bamele, un praf de sare, sucul de roşii şi lăsaţi ingredientele să fiarbă 10 minute. Adăugaţi perjele uscate şi mai lăsaţi ingredientele 5 minute la fiert.
Când este gata, opriţi focul, adăugaţi piperul, turmericul, cardamomul, pătrunjelul şi amestecaţi toate ingredientele. Lăsaţi mâncarea acoperită încă 2 minute pentru a împrumuta din arome. Aşezaţi mancarea în farfurii şi adăugaţi sucul de lămâie peste ingrediente.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Bame cu perje uscate" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei

Ultra Sonic Steam

- 20 %
699.99 lei
559.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Bame cu perje uscate