Ardei umpluti cu dovlecei

Postat pe: 07-01-2018
(0)

Ingrediente

1 ceapa alba
1 ceapa rosie
1 morcov mare
1/2 ardei rosu
1/2 ardei galben
1/2 ardei portocaliu
1/2 ardei verde
1 conserva rosii cubulete
2 dovlecei potriviti
2 linguri pasta de tomate
200 g orez
patrunjel
marar
sare
piper
foi de dafin
12 ardei

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Timp gatire

GĂTIRE

01h
Numar portii

PORȚII

12 portii
Intr-o cratita, calim ceapa tocata marunt, morcovul dat prin razatoare in putin ulei de masline, adaugam ardeii tocati marunt. Amestecam si lasam 2 -3 min sa se caleasca impreuna cu ceapa, adaugam conserva de rosii, pasta de tomate, 1 cana de apa.

Dovleceii curatati de coaja, ii tocam cubulete si ii adaugam in cratita, apa cat sa cuprinda dovleceii, condimente dupa gust, lasam sa fiarba cca. 5 min.

Adaugam orezul, mararul, foi de dafin si amestecam din cand in cand pana ce scade zeama.

Lasam sa se raceasca, adaugam la final patrunjelul.

Ardeii ii curatam si ii oparim putin cat sa se inmoaie.

Umplem ardeii cu compozitia, ii trecem prin faina si ii asezam in tava (pe fundul oalei am pus frunze de vita de vie), acoperim cu apa si ii lasam sa fiarba la foc mic.

Noi am servit cu sos de rosii!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Ardei umpluti cu dovlecei" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Ardei umpluti cu dovlecei