Tocanita picanta de pui

Postat pe: 26-04-2017
(0)

Ingrediente

• 1 kg de piept de pui
• 1 ardei iute
• 2 cepe mari
• 100 g porumb din conserva sau congelat
• 3 catei de usturoi
• 250 ml de vin alb
• 3-4 linguri de ulei
• 3 linguri de pasta de tomate
• 1 varf de cutit de busuioc uscat
• ½ lingurita boia dulce
• 1 lingurita de rozmarin macinat
• condimente pentru carne de pui
• piper mozaic

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Timp gatire

GĂTIRE

45min
Numar portii

PORȚII

6 portii
Carnea se taie fasii si se presara cu amestec de condimente pentru pui, se lasa 10-15 min si apoi se prajeste in ulei pe ambele parti.
Se scoate pe un platou si, in uleiul in care s-a prajit carnea, se calesc ceapa si ardeiul uite.
Se pune carnea inapoi in cratita, se adauga vinul si apa cat sa le acopere, apoi se adauga condimentele (piper, busuioc si rozmarin).
Se lasa sa fiarba la foc mic, pana carnea este fiarta. Daca mai este nevoie, se mai adauga putina apa.
Se pune pasta de tomate, porumbul, boiaua, usturoiul pisat si se mai da cateva clocote.
Se poate servi simpla sau cu garnitura preferata: paste, orez sau cartofi.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tocanita picanta de pui" nu uita sa ii faci un review.

Observatii

Tocanita este foarte populara in Moldova si poate fi facuta in fel si chip. Aceasta reteta este o gateala simpatica cu pui, ceapa, porumb si multe condimente.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tocanita picanta de pui