Tocana de ied cu cartofi noi, menta si lamaita

Postat pe: 16-04-2017
(0)

Ingrediente

1 pulpa de ied
3-4 linguri ulei de masline
3 legaturi ceapa verde
2 legaturi usturoi verde
sare si piper proaspat rasnit dupa gust
2 cani apa calda
1 kg cartofi noi (de preferat sa fie mici)
1 mana buna de frunze proaspete de menta si lamaita

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

15min
Timp gatire

GĂTIRE

02h
Numar portii

PORȚII

6 portii
Carnea se spala bine, cu atentie, pentru a nu ramane eventuale fire de par pe carne. Se curata de eventuale pielite si se taie in bucati, potrivite ca marime.
Ceapa si usturoiul se spala, se curata, se lasa cat mai multa frunza verde si se taie in bucati marisoare de aproximativ 2-3 cm.
Cartofii se spala bine, se curata de coaja (sau nu), iar daca sunt mici, se lasa intregi. Daca sunt mai marisori, se taie in jumatati sau sferturi.
Intr-o oala termorezistenta, eu am folosit una smaltuita de lut, am pus ceapa si usturoiul taie in bucati. Am stropit cu putin ulei de masline, putina sare si piper proaspat rasnit. Peste ceapa si usturoi, am adaugat bucatile de carne condimentate cu sare si piper. Am pus doua cani apa calduta, am acoperit oala si am dat-o la cuptor, setand temperatura de 160 grade C, pentru 2 ore. Din cand in cand, pe parcursul coacerii, am mai scos oala, am agitat putin oala pentru a se amesteca ingredientele. Am adaugat cartofii peste tocana, plantele aromatice taiate in fasii, am amestecat foarte usor cu o lingura de lemn, incercand sa bag cartofii cat mai la fundul oalei, pentru a sta in sos si a se coace. Am dat oala la cuptor, pentru inca o ora. Am servit mancarea calda. Sa va fie de folos!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tocana de ied cu cartofi noi, menta si lamaita" nu uita sa ii faci un review.

Observatii

-tocana este gata cand carnea se desprinde usor de pe os
-carnea de ied se poate inlocui cu carne de miel

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tocana de ied cu cartofi noi, menta si lamaita