Tacos romanizat

Postat pe: 18-02-2018
(0)

Ingrediente

Pentru tortillas:
2 căni făină albă
2 căni făină integrală
Zer călduț cât cuprinde
3 linguri ulei
2 lingurițe bicarbonat de sodiu
Pentru umplutura:
5 cartofi fierti, decojiti
1 legatura ceapă verde
200 grame ardei copti
200 de grame cârnați picanti
200 ml sos de muștar sau smantana pentru gatit plus o linguriță muștar
mix de condimente iuți
Sare, piper
Ulei de măsline
Boia dulce
2 linguri sos de roșii
Pentru spanac:
400 de grame spanac
Piper roșu
Unt
Ulei
Lapte
Apă
Sare
Piper
Marar
Pentru topping:
Cascaval razuit
Ardei iuți Jalapeno sau autohtoni
Pentru salată:
1/2 varză albă
1 ridiche neagră
2 morcovi
Sare, piper,ulei, oțet
Sare

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

01h:15min
Timp gatire

GĂTIRE

30min
Numar portii

PORȚII

8 portii
Această rețetă e una improvizată, proprie, perfecta pentru amatorii de " picanterii", adaptată stilului nostru românesc, mai degrabă decât mexican, de aici și denumirea...
Pentru început pregătim lipiile, rețetă proprie, total diferita de multe altele în care ies tari ca piatra, în sensul că amestecăm ingredientele uscate, le frământăm adăugând zerul cât încape, până avem un aluat neted și nelipicios.
Îl lăsăm să stea acoperit câteva minute, după care îl împărțim în bucăți egale și lipiile rezultate le prajim cate 2 minute într-o tigaie neaderenta unsa cu puțin ulei.
Le păstrăm acoperite cu un prosop de bucatarie.
Pentru umplutura, cartofii îi tocam cubulete, la fel și ardeii, carnatii felii. Ceapa o tocam mărunt și o calim în puțin ulei, până se înmoaie, adăugăm cârnații, apoi, restul ingredientelor, pe care le fierbem sub capac cca. 15 minute.
Spanacul îl sotam în unt și ulei, cu restul ingredientelor, puțină apă și lapte, până e fiert, apoi îl adăugăm peste restul umpluturii.
Pentru salată razuim legumele, le condimentam.
Servim tortillas cu umplutura, cascaval ras, felii de ardei iuți, încălzite, alături de salata de varză!
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tacos romanizat" nu uita sa ii faci un review.
Pentru început pregătim lipiile, rețetă proprie, total diferita de multe altele în care ies tari ca piatra, în sensul că amestecăm ingredientele uscate, le frământăm adăugând zerul cât încape, până avem un aluat neted și nelipicios.
Îl lăsăm să stea acoperit câteva minute, după care îl împărțim în bucăți egale și lipiile rezultate le prajim cate 2 minute într-o tigaie neaderenta unsa cu puțin ulei.
Le păstrăm acoperite cu un prosop de bucatarie.
Pentru umplutura, cartofii îi tocam cubulete, la fel și ardeii, carnatii felii. Ceapa o tocam mărunt și o calim în puțin ulei, până se înmoaie, adăugăm cârnații, apoi, restul ingredientelor, pe care le fierbem sub capac cca. 15 minute.
Spanacul îl sotam în unt și ulei, cu restul ingredientelor, puțină apă și lapte, până e fiert, apoi îl adăugăm peste restul umpluturii.
Pentru salată razuim legumele, le condimentam.
Servim tortillas cu umplutura, cascaval ras, felii de ardei iuți, încălzite, alături de salata de varză!
Poftă bună!">

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tacos romanizat