Sarmalute in foi de vita cu smantana si caviar de ardei iute

Postat pe: 24-06-2018
(0)

Ingrediente

Pentru sărmăluţe:
700 g carne de porc tocată
1 cană de orez
2 cepe medii
1 legătură de pătrunjel verde
2 linguriţe de bulion
sare
piper
marar
boia de ardei dulce
cimbru
50 ml ulei
4-5 roşii cherry
150 g bacon afumat
smântână
Pentru caviar de ardei iute:
10 g gelatină alimentară pudră
2-3 ardei roşii iuţi
1 linguriţă de miere
100 ml apă
150 ml ulei rece
1 lingurita sare
1 bol cuburi de gheaţă
40-50 foi de viţă de vie

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

60min
Timp gatire

GĂTIRE

03h
Numar portii

PORȚII

6 portii

Pentru a prepara umplutura de sărmăluţe vom proceda astfel:
Călim în ulei ceapa până devine translucidă, punem apoi şi orezul, ales şi spălat bine şi îl călim împreună cu ceapa 2-3 minute, până marginile boabelor devin transparente. Tragem de pe foc, punem carnea tocată,bulionul,pătrunjelul verde tocat şi condimentele şi amestecam bine compoziţia.

Frunzele de viță de vie se spală bine, în mai multe ape reci și apoi se pun într-un castron. Se presară 1 linguriță de sare grunjoasă și se adaugă apă clocotită, atât cât să le cuprindă. Se acoperă castronul cu un capac și se lasă cam 10 minute ca să se înmoaie frunzele şi să fie uşor la împăturit sarmăluţele.

Apoi se umplu frunzele de viţă cu umplutură şi se fac sărmăluţele.Pe fundul unui vas de lut se pun frunze de viţă de vie, apoi se aranjează primul strat de sarmale, apoi un strat cu bacon afumat, stratul 2 de sarmale şi alt rand de bacon afumat. La final se acoperă totul cu frunze de viţă, felii de bacon afumat, roşii cherry tăiate in jumătate şi se presară cimbru.

Se acoperă totul cu apă fierbinte (să fie cam de 2-3 degete bune deasupra sarmalelor) și se pun la fiert la foc mic, sub capac. Se fierb timp de 3 ore, adică până când frunzele de viță îşi pierd asprimea specifică.

Pentru a prepara caviarul de ardel iute vom proceda astfel:
Vom curăţa ardeii roşii iuţi de seminţe şi îi vom mixa la blender, urmănd ca apoi compoziţia rezultată să o punem la fiert in 100 ml apă şi o linguriţă de miere.

Între timp, punem gelatina la hidratat în 50 ml de apă pentru 10 minute, apoi turnăm siropul fierbinte de ardei iuţi peste gelatină și amestecăm până se dizolvă complet. Compoziţia o turnăm într-un dozator de sos. Pregătim baia de gheață: într-un vas încăpător punem apă rece, sare, gheață și într-un bol punem uleiul rece; apoi așezăm bolul în baia de gheață și picurăm câte o picătură de sirop de ardei în uleiul rece. Acestea se vor solidifica în contact cu uleiul şi apoi cu ajutorul unei site le strecurăm pentru a le putea folosi la decorat.

Când sunt gata sărmăluţele în foi de viţă de vie cu carne, se servesc calde cu mămăliguţă, smântână şi caviar de ardei iute.

POFTĂ BUNĂ!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Sarmalute in foi de vita cu smantana si caviar de ardei iute" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Dryer 2000W grey

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Sarmalute in foi de vita cu smantana si caviar de ardei iute