Muschiulet de porc cu umplutura de ciuperci si sos de rodie

Postat pe: 07-03-2018
(0)

Ingrediente

un muschiulet mic de porc (iepuras)
300 g ciuperci proaspete
1 ceapa rosie
5-6 felii de jambon
sare
1 lingurita de amestec de condimente uscate(oregano, cimbrisor, piper, dafin, maghiran)
1 lingurita de legume deshidratate fara sare
1 rodie
ulei de masline
1 paharel de vin rosu
1 lingurita de miere
1 lingura de suc de lamaie (otet)
2-3 catei de usturoi
1 legatura de marar verde
cateva crengute de oregano verde

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

20min
Timp gatire

GĂTIRE

45min
Numar portii

PORȚII

12 portii
Se curata ceapa si se taie marunt, ciupercile curatate si spalate se taie in bucati mai mari (ciupercute mai mici taiate cu tot cu piciorus in feliute mai groase) si se calesc intr-o lingura de ulei de masline, se sareaza si condimenteaza dupa gust si se da de pe foc si se adauga mararul verde taiat marunt.
Muschiuletul se spala si se zvanta, apoi se festoneaza la capete si pe latura lunga si mai groasa se taie cu lama unui cutit, un buzunar care sa nu strapunga capetele si latura netaiata. Se intinde cu grija cu un ciocan de snitele, se sareaza un pic si se umple cu ciupercile calite. Se prinde taietura cu 2 scobitori de bambus. Se imbraca cu jambonul crud si afumat, asezand partea prinsa cu scobitori, pe fundul tavii in care asezam muschiuletul. Stropim cu ulei de masline deasupra, dam un praf de sare, condimentam, presaram legume deshidratate, feliem usturoiul deasupra, adaugam apa si jumatate din vin, acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptor cca. 40 de minute.
Pregatim sosul de rodie astfel; calind iute intr-un strop de ulei de masline fructele mici de rodie si adaugam mierea de albine, amestecand usor. Turnam restul ramas de vin rosu si lasam sa fiarba la foc mic pana scade si devine siropos, apoi adaugam sucul de lamaie, mai lasam un pic sa clocoteasca si oprim focul, lasand sa se raceasca.
Dupa cca. 40 de minute, desfoliem tava si mai lasam cca 10 minute, la foc mic sa se rumeneasca un pic jambonul. Se serveste feliata stropita cu sos dulce acrisor de rodie.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Muschiulet de porc cu umplutura de ciuperci si sos de rodie" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Muschiulet de porc cu umplutura de ciuperci si sos de rodie