Mancarica scazuta din spanac verde cu afumatura

Postat pe: 07-03-2018
(0)

Ingrediente

1 kg spanac verde
1 ceapa rosie
1 ardei rosu
200 g afumatura
ulei de masline
1 lingurita de pasta de tomate
1 lingura faina
sare
1 lingurita amestec de legume deshidratate fara sare
amestec de condimente uscate (oregano, busuioc, cimbrisor, maghiran, piper)
1 leg marar verde

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Numar portii

PORȚII

4 portii
Se curata spanacul, oprind numai frunzele sanatoase, apoi se spala in mai multe ape reci. Il scufundam in apa clocotita si lasam sa clocoteasca un pic, apoi il scurgem si il trecem sub jet de apa rece si il lasam la scurs, apoi il tocam cu un cutit, maruntind un pic frunzele oparite.Se curata ceapa si se taie marunt, la fel si ardeiul se taie cubulete si impreuna cu afumatura taiata in bucati potrivite se calesc intr-un strop de ulei de masline, pana se inmoaie ceapa si ardeiul, iar carnea este usor rumenita.
Se adauga spanacul oparit si marubtit,se sareaza dupa gust,se condimenteaza ,se adauga si legumele deshirattate,se adauga o cana de apa rece,se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba 20-25 minute,acoperind tigaia cu un capac.
Se adauga lingurita de pasta de tomate si lingura de faina se amesteca bine si se mai adauga un pic de apa daca mai este nevoie. Se lasa sa clocoteasca la foc mic, amestecand continuu cu lingura pana ce mancarea devine legata si cremoasa. Se da de pe foc si adaugam mararul verde tocat fin. Servim simplu sau cu oua ochiuri deasupra, este la fel de delicios!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Mancarica scazuta din spanac verde cu afumatura" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Mancarica scazuta din spanac verde cu afumatura