Ingrediente
● 1 ciolan de porc de marime medie |
● condimente cu care veti fierbe ciolanul: |
● 6 boabe de piper |
● 4 boabe de ienibahar |
● 2 frunze de cimbru |
● 250-300 gr linte verde |
● 2 ulei de masline |
● 1 praz de marime medie |
● 2 ardei grasi copti (congelati am avut eu) |
● sare si piper dupa gust |
● 1 ardei iute |
● 1 lingurita seminte de chimen |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
20min

GĂTIRE
03h

PORȚII
4 portii
Ciolanul de porc se pune sa fiarba la foc moale, cu apa si condimentele enumerate mai sus, aproximativ 1 ora si 30 minute. Se scoate ciolanul si se pune intr-o oala de pamant, iar zeama in care a fiert, se strecoara.
Lintea se spala in mai multe ape. Prazul se taie pe lungime si se spala bine si printre foite. Se taie rondele prazul si se caleste in putin ulei de masline. Se adauga lintea, ardeiul copt taiati fidelute, ardeiul iute curatat de seminte si nervuri si taiat marunt, iar semintele de chimen prajite putin in tigaie si pisate in mojar. Se adauga din zeama in care a fiert ciolanul, iar cand da in clocot, se pune totul peste ciolanul din oala. Se completeaza cu fiertura de pe ciolan, daca mai este nevoie, se pune capac pe oala si se da la cuptor, setam la 150-160 grade C, pt 1 ora si 15-20 minute, pana cand lintea este fiarta si a absorbit tot lichidul.
Serviti cu muraturi. Pofta buna!!! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Mancarica de linte cu ciolan" nu uita sa ii faci un review.
Lintea se spala in mai multe ape. Prazul se taie pe lungime si se spala bine si printre foite. Se taie rondele prazul si se caleste in putin ulei de masline. Se adauga lintea, ardeiul copt taiati fidelute, ardeiul iute curatat de seminte si nervuri si taiat marunt, iar semintele de chimen prajite putin in tigaie si pisate in mojar. Se adauga din zeama in care a fiert ciolanul, iar cand da in clocot, se pune totul peste ciolanul din oala. Se completeaza cu fiertura de pe ciolan, daca mai este nevoie, se pune capac pe oala si se da la cuptor, setam la 150-160 grade C, pt 1 ora si 15-20 minute, pana cand lintea este fiarta si a absorbit tot lichidul.
Serviti cu muraturi. Pofta buna!!! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Mancarica de linte cu ciolan" nu uita sa ii faci un review.
Observatii
daca alegeti varianta de a face mancarea direct pe flacara aragazului, reduceti timpul de fierbereRecomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany