Ingrediente
● Pentru gulas: |
● 700 de grame pulpa de vițel |
● 4 cepe roșii medii |
● 2 morcovi medii |
● 2 linguri de pastă de roșii |
● un ardei iute verde |
● 5 căței de usturoi |
● Boia dulce, chimen măcinat, cimbru uscat, foi de dafin, piper, sare,ulei |
● Verdeturi : |
● pătrunjel, marar |
● 1 kg cartofi roșii |
● Pentru farfuria comestibila: |
● 375 de grame făină |
● 120 de ml apă călduță |
● 100 de ml lapte călduț |
● 2 lingurițe zahăr |
● 1 linguriță sare |
● 1 lingura unt topit |
● 1 linguriță de drojdie uscată |
● Apă |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
01h:30min

GĂTIRE
02h:15min

PORȚII
6 portii
Ideea acestui gulas, în stil propriu, mi-a venit văzând cu câte murături am rămas peste iarnă...așa că am purces la treabă...
Pentru farfuria din aluat de pâine, amestecăm toate ingredientele, le framantam și lăsam aluatul la crescut cam o oră. Apoi ungem un castron întors, la alegere, cu puțin ulei și întindem aluatul dospit peste el, dăm formă farfuriei, putem face și niște modele pe lateral, cum am procedat eu.
Introducem " farfuria " în cuptorul preincalzit la 190 de grade Celsius, unde o lăsăm cca. 45 de minute.
Lăsăm să se răcească farfuria din aluat, apoi o desprindem ușor de vas.
Pentru gulas, tăiem cuburi mai mari carnea, morcovii îi taiem bastonase, ceapa o tocam mărunt, la fel și verdeata, usturoiul și ardeiul iute le feliem, cartofii la fel.
Încingem uleiul într-o oală încăpătoare, calim carnea cca. 15 minute, până își schimbă culoarea, adăugăm ceapa , morcovii, le mai lăsăm 10 minute, apoi punem condimentele, verdeata, puțină sare, cam un litru de apa și fierbem totul acoperit, cca.o oră.
După o oră punem cartofii , încă puțină apă, sare, piper, fierbem încă 30 de minute toată compoziția.
La final, când toate sunt fierte, mai asezonam, dacă e cazul și servim gulasul în farfuria comestibila, cu multă poftă și castraveti murati!
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Gulas de vitel in farfurie de paine" nu uita sa ii faci un review.
Pentru farfuria din aluat de pâine, amestecăm toate ingredientele, le framantam și lăsam aluatul la crescut cam o oră. Apoi ungem un castron întors, la alegere, cu puțin ulei și întindem aluatul dospit peste el, dăm formă farfuriei, putem face și niște modele pe lateral, cum am procedat eu.
Introducem " farfuria " în cuptorul preincalzit la 190 de grade Celsius, unde o lăsăm cca. 45 de minute.
Lăsăm să se răcească farfuria din aluat, apoi o desprindem ușor de vas.
Pentru gulas, tăiem cuburi mai mari carnea, morcovii îi taiem bastonase, ceapa o tocam mărunt, la fel și verdeata, usturoiul și ardeiul iute le feliem, cartofii la fel.
Încingem uleiul într-o oală încăpătoare, calim carnea cca. 15 minute, până își schimbă culoarea, adăugăm ceapa , morcovii, le mai lăsăm 10 minute, apoi punem condimentele, verdeata, puțină sare, cam un litru de apa și fierbem totul acoperit, cca.o oră.
După o oră punem cartofii , încă puțină apă, sare, piper, fierbem încă 30 de minute toată compoziția.
La final, când toate sunt fierte, mai asezonam, dacă e cazul și servim gulasul în farfuria comestibila, cu multă poftă și castraveti murati!
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Gulas de vitel in farfurie de paine" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany