Ingrediente
● 250 g teci de fasole, fideluta |
● 500 g piept de pui |
● putina boia de ardei dulce |
● o ceapa |
● un morcov |
● jumatate de ardei Kapia rosu |
● putin cimbrisor, cimbru, busuioc si patrunjel (uscate) |
● 80 g orez |
● 500 g rosii |
● 5 jumatati de dovlecel (curatate de coaja si seminte si spalate) |
● 60 g cascaval |
● doua frunze proaspete de busuioc |
● o foaie de dafin |
● cateva boabe de piper negru |
● cateva fire de patrunjel verde |
● circa 200 ml ulei |
● sare |
● apa |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
01h:15min

GĂTIRE
30min

PORȚII
10 portii
Se pune o cratita cu apa, pe foc, impreuna cu o lingurita de sare.
Se indeparteaza moatele de la teci, se spala si se pun in apa clocotita. Se lasa acolo circa jumatate de minut, apoi se scot si se lasa sa se raceasca.
Pieptul de pui se spala, se taie bucati mari si se toaca la robotul de bucatarie, apoi se caleste in 5-6 linguri de ulei cu putina sare si boia de ardei dulce.
Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca.
Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea mica.
Ardeiului Kapia i se indeparteaza semintele, apoi se spala si se toaca.
Tecile oparite se taie marunt.
Toate aceste legume se pun peste pieptul de pui, impreuna cu ierburile aromatice uscate (putin cimbrisor, cimbru, busuioc si patrunjel) si un pahar cu apa si se lasa sa se fiarba.
Dupa ce scade apa, se spala orezul si se pune peste legume, dupa care se adauga 250 g de rosii spalate, curatate de codite si date prin robot. Se fierbe compozitia in continuare pana cand scade.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Jumatatile de dovlecel se asaza intr-o cratita cu 100-150 ml ulei, se dau cu sare si se umplu cu compozitia de legume si piept de pui. In cratita, se adauga putina sare, 250 g de rosii spalate, curatate de codite si date prin robot, apoi se completeaza cu apa pana la gura cratitei. Se acopera dovleceii cu folie de aluminiu si se introduce cratita la cuptor.
Dupa ce dovleceii s-au patruns, se indeparteaza folia, si se adauga cascaval ras peste dovlecei, iar in cratita se adauga doua frunze proaspete de busuioc, o foaie de dafin si cateva boabe de piper negru. Se introduce cratita din nou la cuptor pana cand se topeste cascavalul.
Dovleceii umpluti cu piept de pui si teci de fasole se servesc cu patrunjel verde tocat. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Dovlecei umpluti cu piept de pui si teci de fasole" nu uita sa ii faci un review.
Se indeparteaza moatele de la teci, se spala si se pun in apa clocotita. Se lasa acolo circa jumatate de minut, apoi se scot si se lasa sa se raceasca.
Pieptul de pui se spala, se taie bucati mari si se toaca la robotul de bucatarie, apoi se caleste in 5-6 linguri de ulei cu putina sare si boia de ardei dulce.
Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca.
Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea mica.
Ardeiului Kapia i se indeparteaza semintele, apoi se spala si se toaca.
Tecile oparite se taie marunt.
Toate aceste legume se pun peste pieptul de pui, impreuna cu ierburile aromatice uscate (putin cimbrisor, cimbru, busuioc si patrunjel) si un pahar cu apa si se lasa sa se fiarba.
Dupa ce scade apa, se spala orezul si se pune peste legume, dupa care se adauga 250 g de rosii spalate, curatate de codite si date prin robot. Se fierbe compozitia in continuare pana cand scade.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Jumatatile de dovlecel se asaza intr-o cratita cu 100-150 ml ulei, se dau cu sare si se umplu cu compozitia de legume si piept de pui. In cratita, se adauga putina sare, 250 g de rosii spalate, curatate de codite si date prin robot, apoi se completeaza cu apa pana la gura cratitei. Se acopera dovleceii cu folie de aluminiu si se introduce cratita la cuptor.
Dupa ce dovleceii s-au patruns, se indeparteaza folia, si se adauga cascaval ras peste dovlecei, iar in cratita se adauga doua frunze proaspete de busuioc, o foaie de dafin si cateva boabe de piper negru. Se introduce cratita din nou la cuptor pana cand se topeste cascavalul.
Dovleceii umpluti cu piept de pui si teci de fasole se servesc cu patrunjel verde tocat. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Dovlecei umpluti cu piept de pui si teci de fasole" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany