Ingrediente
● 2 castronele de crupe albe, cam 1 kg.de crupe |
● 1,5 kg carne de porc |
● 200 gr orez |
● 1 lingura sare |
● 2 linguri ulei |
● 500 gr ceapa |
● condimente: |
● piper macinat, condimente de porc, ierburi aromate |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
01h:40min

GĂTIRE
01h

PORȚII
16 portii
Se taie carnea de porc in bucati mici, se clateste si se pune intr-un vas de tuci, se adauga putin ulei, putina sare, piper, condimente, ierburi aromate; se pune capac si se lasa sa fiarba pana se fac jumari bine patrunse. Se adauga ceapa tocata marunt si se lasa sa fiarba pe foc mic, pana se prajeste si devine aurie, dupa care se opreste focul.
Se pun crupele intr-un vas mai inalt, se lasa sa curga apa peste ele, se trece cu mana prin ele sa iasa toata hoaspa (surplusul de la crupe), care va curge in chiuveta, se clatesc pana raman curate fara impuritati, apoi se aduga peste jumari. Se mai adauga orezul, sare dupa gust, putin piper, condimente si ierburi aromate, se omogenizeaza bine si se umplu chistile, cam 60% din capacitatea lor, in rest se adauga apa, se unesc la capete si se leaga cu ata, se pun la fiert in apa, la foc mic, cu capac peste ele. Din cand in cand se inteapa cu acul sa nu se sparga si sa curga compozitia. Se fierb pret de o ora, dupa care se transfera in tava de la cuptor si se rumenesc pe ambele parti. Sa aveti pofta, dragilor!
Chisca sau intestinul gros se poate cumpara din magazinele de specialitate, gata curatate, au un pret de 7 lei pe o cutie ce are o bucata de circa 70 cm. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Chisca umpluta cu crupe albe" nu uita sa ii faci un review.
Se pun crupele intr-un vas mai inalt, se lasa sa curga apa peste ele, se trece cu mana prin ele sa iasa toata hoaspa (surplusul de la crupe), care va curge in chiuveta, se clatesc pana raman curate fara impuritati, apoi se aduga peste jumari. Se mai adauga orezul, sare dupa gust, putin piper, condimente si ierburi aromate, se omogenizeaza bine si se umplu chistile, cam 60% din capacitatea lor, in rest se adauga apa, se unesc la capete si se leaga cu ata, se pun la fiert in apa, la foc mic, cu capac peste ele. Din cand in cand se inteapa cu acul sa nu se sparga si sa curga compozitia. Se fierb pret de o ora, dupa care se transfera in tava de la cuptor si se rumenesc pe ambele parti. Sa aveti pofta, dragilor!
Chisca sau intestinul gros se poate cumpara din magazinele de specialitate, gata curatate, au un pret de 7 lei pe o cutie ce are o bucata de circa 70 cm. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Chisca umpluta cu crupe albe" nu uita sa ii faci un review.
Observatii
Crupele albe sunt obtinute din porumb cu boabele de culoare alba, in ziua de azi sunt tot mai putin folosite deoarece lumea seamana porumb hibrizi ce dau productii mari, porumbul de culoare alba se mai pune in gradinile taranilor ce tin de traditie si de mancare sanatoasa!Recomandari pentru tine si casa ta
Aparat de vidat alimente FFS005X-01, vidare uscata/umeda, functie pulse
- 150 lei
1049.99 lei
899.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany