Chiftelute in sos alb de branzeturi

Postat pe: 21-02-2018
(0)

Ingrediente

Pentru chiftele:
1 kg pulpa de porc
2 linguri fulgi de ceapa
½ lingurita usturoi granule
1 lingurita bulgarasi de savoare
Sare roz de Himalaya dupa gust
½ lingurita piper verde proaspat macinat
½ lingurita fulgi de chili
½ lingurita cimbru uscat(sau patrunjel proaspat, marar, ce va place…)
1 ou
2-3 linguri pesmet
Ulei pentru prajit chiftelele
Pentru sosul alb de branzeturi:
2 linguri ulei de masline extravirgin
1 lingura plina cu unt
1 lingura faina
300-350 ml lapte cald
100 gr cascaval
100 gr branza de burduf
1 praf de sare si nucsoara proaspat rasa

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Timp gatire

GĂTIRE

50min
Numar portii

PORȚII

6 portii

Pentru chiftele: carnea se taie cuburi si se da prin masina de tocat sau se marunteste la robotul de bucatarie. Se adauga toate mirodeniile scrise mai sus, oul si pesmetul si se amesteca compozitia cu mana. Se umezesc mainile, se formeaza bile de marime potrivita si se prajesc in ulei incins pe toate partile pana sunt rumene.
Pentru sos: se pune la incins uleiul si se adauga untul. Dupa ce untul s-a topit se adauga faina si se amesteca cu un tel tip para pana faina s-a desfacut si s-a incorporat. Se adauga treptat laptele cald, se amesteca cu telul mereu in sos, se lasa sa fiarba 5-8 minute. Se adauga branzeturile date pe razatoarea cu gauri mari, se amesteca si se lasa pe foc pana branzeturile sau topit. Se adauga dupa gust sare si nucsoara, iar daca sosul este prea gros se adauga dupa caz lapte. Se adauga chiftelute in sos si se servesc dupa preferinte.

Sa va fie de folos!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Chiftelute in sos alb de branzeturi" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Chiftelute in sos alb de branzeturi