Cartofi frantuzesti cu ingrediente romanesti

Postat pe: 15-08-2018
(0)

Ingrediente

10 cartofi potrivit de mari
1 plic condimente naturale pentru cartofi
400 gr bacon
600 gr branza inchegata de vaca,facuta in casa
5 oua
400 gr cascaval
500 gr smantana 30% grasime
1 lingurita sare
1 lingurita maghiran uscat natural 100%

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

20min
Timp gatire

GĂTIRE

01h
Numar portii

PORȚII

8 portii


Se curata cartofii, se feliaza si se clatesc cu apa rece. Se toarna peste ei condimentele de cartofi 100% naturale, se amesteca si se pune jumatate din cantitatea lor intr-o tava care s-a uns in prealabil cu unt si s-a presarat faina peste unt sa nu se prinda mancarea.
Se feliaza bacon-ul si se asaza peste cartofi, se asaza un rand de felii de branza de vaci inchegata, alt rand de cartofi feliati.
Se pun intr-un vas ouale, smantana, sare, se omogenizeaza si se toarna in tava peste cartofi, se presara cascaval din plin si maghiran uscat 100% natural si se da tava la cuptor pentru circa o ora. Cand se rumeneste frumos deasupra, este semn ca este gata, se scoate tava din cuptor si se lasa sa se racoreasca putin, apoi se taie bucati, se serveste cu ketchup dulce sau iute, dupa preferinte.

Sa aveti pofta, dragilor!
Am folosit branza inchegata de vaci fiindca are proprietatea de a se topi la temperatura ridicata, plus ca este si foarte buna la gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Cartofi frantuzesti cu ingrediente romanesti" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Cartofi frantuzesti cu ingrediente romanesti