Somon cu piure de dovleac

Postat pe: 05-01-2018
(0)

Ingrediente

• 1 kg de somon eviscerat şi curăţat
• zeama de la o lămâie
• 2 linguri de ulei de măsline
• 1 linguriţă de piper roşu măcinat
• 1 linguriţă de cimbru uscat şi măcinat
• 1/2 linguriţă de piper alb măcinat
• 600 de grame de dovleac plăcintar
• un praf de sare

Mod de preparare

Numar portii

PORȚII

4 portii
Ungeţi somonul cu un amestec din sare, cimbru, piper roşu măcinat, zeama de lămâie, uleiul de măsline şi îl puneţi la cuptorul încins la 190 de grade Celsius, pentru 25 de minute.
Între timp, pregătiţi si piureul de dovleac. Alegeţi un dovleac plăcintar bine copt, îl spălaţi, îl tăiaţi în două şi curăţaţi interiorul de seminţe şi fibre, până la pulpa cărnoasă. Îl spălaţi din nou şi îl puneţi la cuptor într-un vas de yena, la 200 de grade, pentru o oră, după ce aţi presărat un praf de sare peste el. Cînd dovleacul este bine pătruns, îl scoateţi din cuptor, desprindeţi miezul bine pătruns şi îl amestecaţi cu piper alb măcinat.
Puneţi pe farfurii somonul porţionat şi adăugaţi garnitura din piure de dovleac. Serviţi cald.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Somon cu piure de dovleac" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Somon cu piure de dovleac