Ingrediente
● Blat |
● 480 g faina |
● 260 g zahar |
● 125 ml apa |
● 50 g unt |
● 1/2 lingurita bircarbonat |
● 1 ou |
● 1 lingurita scortisoara macinata |
● 1 varf cuisoare |
● 1 lingurita ghimbir |
● 1 varf nucsoara |
● 1 lingura coaja de lamaie |
● un praf de sare |
● Crema de cafea |
● 1 ou |
● 100 g faina |
● 2-3 linguri de cafea turceasca |
● 80 g zahar pudra |
● 300 ml lapte |
● Glazura |
● 1 albus de ou |
● 100 g zahar pudra |
● 2 linguri de apa fierbinte |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
01h:45min

GĂTIRE
15min

PORȚII
20 portii
Aluat
Într-o cratiță se topește o lingură de zahăr până devine brun, apoi se adaugă cu grijă cei 125 de ml de apă fierbinte și se lasă la foc mic până se topește zahărul.Separat amestecați nucșoara, cuișoarele, scorțișoara, ghimbirul, apoi adăugați peste zahărul topit și amestecați. Adăugați restul de zahăr și lăsați pe foc mic, amestecând, până se topește tot zahărul.Opriți focul și adăugați 150 g de făină peste sirop, amestecând energic cu spatula până se încorporează întreaga cantitate, apoi lăsați să se răcească.Separat, amestecați restul de făină cu sarea și bicarbonatul, adăugați compoziția preparată anterior împreună cu untul topit, oul, coaja de lămâie și amestecați bine, până aveți un aluat omogen.Modelați aluatul pe un blat de lucru tapetat cu făină, până nu mai este lipicios.În timp ce formați turtele din blat, țineți permanent restul de blat acoperit cu folie alimentară.Umpleți turtele cu biluțe de cremă și coaceți la foc mediu pentru 15-20 de min.
Crema cafea
Mixați oul cu zahărul până își dublează volumul, adăugați făina și cafeaua și mixați bineAdăugați laptele și amestecați.Puneți crema pe foc la bain-marie până se îngroașă, amestecând foarte des.Lăsați-o la răcit, până devine vâscoasă înainte de a o folosi.
Glazura
Se bate albușul cu zahărul până capătă consistența de bezea, apoi se adaugă cele 2 linguri de apă fierbinte și se mixează bine.Într-un bol cu capac, se pun 2-3 turte coapte și răcite, adăugând 2-3 linguri de glazură peste.Puneți capacul și agitați bine până glazurați turtele pe toată suprafața. Repetați procedeul până terminați toate turtele dulci. Lăsați să se întărească la aer, fără să acoperiți. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Turta dulce cu cafea turceasca" nu uita sa ii faci un review.
Într-o cratiță se topește o lingură de zahăr până devine brun, apoi se adaugă cu grijă cei 125 de ml de apă fierbinte și se lasă la foc mic până se topește zahărul.Separat amestecați nucșoara, cuișoarele, scorțișoara, ghimbirul, apoi adăugați peste zahărul topit și amestecați. Adăugați restul de zahăr și lăsați pe foc mic, amestecând, până se topește tot zahărul.Opriți focul și adăugați 150 g de făină peste sirop, amestecând energic cu spatula până se încorporează întreaga cantitate, apoi lăsați să se răcească.Separat, amestecați restul de făină cu sarea și bicarbonatul, adăugați compoziția preparată anterior împreună cu untul topit, oul, coaja de lămâie și amestecați bine, până aveți un aluat omogen.Modelați aluatul pe un blat de lucru tapetat cu făină, până nu mai este lipicios.În timp ce formați turtele din blat, țineți permanent restul de blat acoperit cu folie alimentară.Umpleți turtele cu biluțe de cremă și coaceți la foc mediu pentru 15-20 de min.
Crema cafea
Mixați oul cu zahărul până își dublează volumul, adăugați făina și cafeaua și mixați bineAdăugați laptele și amestecați.Puneți crema pe foc la bain-marie până se îngroașă, amestecând foarte des.Lăsați-o la răcit, până devine vâscoasă înainte de a o folosi.
Glazura
Se bate albușul cu zahărul până capătă consistența de bezea, apoi se adaugă cele 2 linguri de apă fierbinte și se mixează bine.Într-un bol cu capac, se pun 2-3 turte coapte și răcite, adăugând 2-3 linguri de glazură peste.Puneți capacul și agitați bine până glazurați turtele pe toată suprafața. Repetați procedeul până terminați toate turtele dulci. Lăsați să se întărească la aer, fără să acoperiți. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Turta dulce cu cafea turceasca" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
Set pentru Smoothie si Inghetata, SICS-B6000 pentru gama B6000 si B3500
- 46 %
369.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany