Ingrediente
● Cafea: |
● 600 ml apa |
● 4 lingurite zahar |
● 7 lingurite cafea |
● Crema: |
● 5 galbenusuri |
● 250 g zahar pudra |
● 500 ml frisca lichida |
● 500 g mascarpone |
● Blat: |
● 400 g piscoturi (o punga cu 4 randuri) |
● Pentru ornat: |
● o lingura de cacao |
● putina crema |
● 3-4 piscoturi taiate si inmuiate in cafea |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
01h
Prima data se face cafeaua. Se pun apa si zaharul la fiert si cand da in clocot, se adauga cafeaua, se amesteca si se ia de pe foc, lasandu-se apoi sa se raceasca.
Se mixeaza frisca intr-un castron.
Intr-un alt castron se freaca galbenusurile cu zaharul, dupa care se adauga treptat mascarponele. Dupa aceea, crema astfel obtinuta se incorporeaza in frisca.
20 de piscoturi se inmoaie in cafeaua rece, strecurata, si se aseaza in doua randuri pe o tava. Se pune un strat generos de crema, se mai adauga un strat format din doua randuri de piscoturi (18 de data aceasta), apoi se pune iar crema (se pastreaza crema si pentru ornat). Se pudreaza cu cacao, apoi cu ajutorul unui posh se orneaza tortul cu crema. In varful cremei se pun bucatele taiate de picot, inmuiate in cafea.
Se serveste a doua zi sau dupa ce se inmoaie bine.
Sper sa va placa varianta mea de Tort Tiramisu reţetă originală.
Recomandari pentru tine si casa ta
pana la 12 rate
Comentarii
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany