Tort Raffaello cu blat de krantz

Postat pe: 16-01-2018
(0)

Ingrediente

(pentru forma de diametrul de 22 cm)
blat din krantz:
200 g miez de nuca prajit si maruntit
1 cana cu zahar
3 oua
100 g biscuiti maruntiti
prima umplutura:
ananasul maruntit dintr-un compot, scurs de sirop
1 plic de gelatina(10 g),o cescuta mica din compotul scurs
umplutura 2:
100 ml frisca lichida
1 lingura de zahar cu aroma de vanilie
150 g branza proaspata de vaci
1 lingura de smantana grasa
1 plic de gelatina(10 g)
decor:
3 linguri de nuca de cocos deshidratata
bomboane Raffaello

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

01h:30min
Numar portii

PORȚII

12 portii
Se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga miezul de nuca, se trage de pe foc si imediat se adauga si ouale batute. Se amesteca continuu pana se incorporeaza bine ouale si obtinem un caramel omogen. Se adauga biscuitii maruntiti, se amesteca bine cu o lingura, apoi se intinde in forma nivelend cu dosul lingurii.
Se da la blender ananasul cu compotul pana obtinem iun piure fluid, de consistenta unei smantani. Se incorporeaza si gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marie. Se toarna peste blatul din forma si se lasa 15 minute la rece.
Intre timp mixam frisca cu zaharul pudra vanilat pana se intareste. Se da la blender branza dulce cu smantana, apoi se incorporeaza in frisca si se adauga in gelatina hidratata in 100 ml apa rece si topita la bain marie. Se toarna peste piureul de ananas si deasupra se presara nuca de cocos deshidratata si se decoreaza cu bomboane Raffaello. Se da la rece 2 ore, apoi se portioneaza.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tort Raffaello cu blat de krantz" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Vacuum Blender HB300RE

- 500 lei
1499.99 lei
999.99 lei

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort Raffaello cu blat de krantz