Tort la rece cu caise si dulceata

Postat pe: 05-07-2018
(0)

Ingrediente

blat:
150 g biscuiti
100 g unt sau margarina
200 g miez de nuca prajita
crema roz:
250 g smantana
5-6 linguri dulceata de cirese salbatice (sau dupa preferinta)
1 plic de gelatina
crema portocalie:
150 g smantana
200 ml nectar de caise
1 plic de gelatina

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

01min
Numar portii

PORȚII

15 portii
 Se dau la robot biscuitii, apoi miezul de nuca ( se lasa un pic mai mare) si se amesteca cu untul sau margarina topita. Amestecul omogen se preseaza bine, intr-un strat uniform, intr-o forma cu inel detasabil.
Se prepara crema cu dulceata, mixand bine smantana in care incorporam dulceata si gelatina pe care am hidratat-o in apa rece si apoi am topit-o la bain marie. Se toarna crema peste blatul de biscuiti si se da la rece 20 de minute.
Se scoate forma de la rece si turnam deasupra crema din smantana mixata cu nectar de caise si gelatina topita. Se lasa cel putin 2 ore la frigider, apoi se decoreaza cu dulceata si caise si se portioneaza.
Pofta buna!
Nectarul din caise il pregatim din 1 kg de caise foarte coapte, fiert cca. 30 minute cu 2 cani de zahar, apoi dam de pe foc, lasam sa se racoreasca un pic si dam bine la blender. In crema se adauga dupa ce s-a racit bine si a stat si la frigider cca. 10 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tort la rece cu caise si dulceata" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tort la rece cu caise si dulceata