Ingrediente
● esenta de vanilie |
● esenta de vanilie |
● BLAT: |
● 300 g seminte de floarea soarelui crude |
● 4 linguri cacao |
● 3 linguri sirop de artar |
● 6 linguri miere |
● CREMA: |
● 300 g alune caju hidratate 6h in apa rece |
● 80 ml zeama de lamaie |
● 60 ml sirop de artar |
● 70 ml ulei de cocos topit |
● 500 g capsuni taiate |
● GLAZURA: |
● 4 linguri cacao |
● 6 linguri ulei de cocos topit |
● 2 linguri sirop de artar |
● esenta de vanilie |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
04h:30min

PORȚII
6 portii
Se pun in robot toate ingredientele pentru blat, iar dupa ce a rezultat o compozitie lipicioasa, se rastoarna in forma de tort cu diametrul de 18 cm, se preseaza bine cu fundul unui pahar, iar dupa ce s-a fixat perfect, se lasa tava la congelator 10 min.
Pentru crema, se scurg alunele bine de apa, se pun in blender, se adauga restul ingredientelor fara capsuni si se mixeaza pana rezulta o crema fina.
Se rastoarna crema intr-un bol, se amesteca usor cu capsunile taiate, se rastoarna in forma peste blat, se niveleaza si se lasa la congelator 3 h.
Pentru glazura:
Intr-un bol se amesteca bine cu telul toate ingredientele, se scoate tortul din congelator, se scoate din forma si se pune pe un platou, se toarna deasupra lasand sa se scurga pe margini, glazura, se presara deasupra nuca de cocos si se orneaza cu felii de capsune.
Observatii
Este un tort cu un gust fantastic si foarte sanatos!Recomandari pentru tine si casa ta
pana la 12 rate
Comentarii
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany